Mitrović najavio iznenađujući transfer?
EPA

Fulham će ga teško zadržati

Mitrović najavio iznenađujući transfer?

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović (24) najvjerovatnije će napustiti Fulham.

Mitrović iza sebe ima veoma dobru sezonu, sa 11 pogodaka je ujedno i najbolji strijelac Fulhama, ali kako je londonski klub izgubio nadu u opstanak, jasno je da su minimalne šanse da ostane na Craven Cottageu.

U ovom trenutku nije poznato u kojem klubu bi Mitrović mogao nastaviti svoju karijeru, ali jasno je kako postoji mnoštvo interesovanja, ponajviše s Dalekog istoka. Potvrdio je to i on sam za Žurnal.

"Znam da su zimus ljudi iz Fulhama odbili svotu od 50 miliona. Postoji ponovo interesovanje s Dalekog istoka i to je sve što znam. Vidjet ćemo, ima vremena", izjavio je Mitrović, dodavši kako će o toj ponudi dobro razmisliti u narednom periodu.

"Takve ponude se rijetko dobijaju i još teže odbijaju. Nije lako reći 'ne', ali Bože zdravlja, bit će vremena da razmišljam o tome kada se završi sezona", poručio je ovaj 24-godišnji reprezentativac Srbije.

Iako bi u Fulhamu voljeli zadržati Mitrovića u svojim redovima, takvo nešto je nerealno očekivati. Uloženih 112 miliona funti za pojačanja nije se isplatilo za Fulham, koji će tek 'upasti' u finansijske probleme zbog ogromnih izdataka na plate, pa je jasno da će čelnici kluba morati one najbolje staviti na transfer listu.

Nekadašnji napadač Partizana je ove sezone u Premier ligi postigao 11 pogodaka u 34 utakmice za Fulham, a istaknuo se također i nastupima u državnom dresu, što, očito, nije prošlo nezapaženo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Mitrovićeve usluge se pored klubova s Dalekog istoka interesuju još Everton, Leicester, West Ham i Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi