Mitrović od tragičara do heroja

Fulham u nadoknadi vremena savladao Swansea

Mitrović od tragičara do heroja

Večeras je odigrano sedam duela 35. kola engleskog Championshipa, a jedan od susreta koji su plijenili dosta pažnje bio je i duel Fulhama i Swanseaja na Craven Cottageu.

Fulham je uspio slaviti pobjedu i to sa minimalnih 1:0, a heroj domaće ekipe je bio Aleksandar Mitrović, inače prvi strijelac Championshipa.

Mitrović je u 89. minuti utakmice promašio penal i tada se činilo da će biti tragičar. Ipak, u trećoj minuti sudijske nadoknade Mitrović je uspio, u svom stilu, nakon odličnog skoka ipak zatresti mrežu gola Swanseaja i donijeti svom Fulhamu važnu pobjedu.

Fulham je trenutno treći sa 60 bodova, pet bodova manje od drugoplasiranog Leedsa koji je također večeras odigrao svoj meč 35. kola.

Leeds je slavio sa 0:1 na gostovanju kod Middlesbrougha, a pobjedonosni gol je postigao Klich u samom finišu prvog poluvremena.

Svi rezultati večeras odigranih utakmice 35. kola Championshipa:

Blackburn - Stoke 0:0
Fulham - Swansea 1:0
Hull - Barnsley 0:1
Middlesbrough - Leeds 0:1
Millwall - Birmingham 0:0
Sheffield Wednesday - Charlton 1:0
Reading - Wigan 0:3

Top Komentari

Hix
Kao stari ronaldo hahahhaha
0 0
Svojprisebi
Pa njemu samo i treba za glave lopta. Ne daj mu penala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije