Mitrović ubacio devet, Pašalić šest poena

Pobjede Kavale i Arisa

Mitrović ubacio devet, Pašalić šest poena

Edmir Škorić

Danas su odigrane četiri utakmice 11. kola grčkog košarkaškog šampionata, a do novih pobjeda stigli su klubovi naših Muhameda Pašalića i Nikole Mitrovića

Mitrovićeva Kavala stigla je do treće pobjede i to na gostovanju kod Kolossosa (86:72). Mitrović je za 23 minute i 26 sekundi provedenih na parketu ubacio 9 poena uz 2/2 šut za dva poena te 1/2 za tri peona uz jedno iskorišteno slobodno bacanje (1/4). Imao je i četiri skoka. 

 

Pašalićev Aris je delasirao Peristeri kod kuće rezultatom 70:46. Naš košarkaš je ubacio 6 poena (2/5 za tri), uz 4 asistencije i 3 skoka za nešto više od 28 minuta provedenih na parketu.

 

U preostala dva susreta Panionios je sa 82:68 savladao PAOK, dok je Ilisiakos sa 66:64 bio bolji od Ikarosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.