Mlad i neiskusan: Kovač napravio veliki gaf nakon poraza od Bayerna

Prebrzo se 'priključio' Bayernu...

Mlad i neiskusan: Kovač napravio veliki gaf nakon poraza od Bayerna

Prije nekoliko sedmica, Niko Kovač je zvanično proglašen trenerom koji će po završetku sezone naslijediti Juppa Heynckesa na klupi Bayerna iz Munchena.

Ta vijest je plasirana u javnost u trenucima kada se Frankfurt ravnopravno borio čak za plasman u Ligu prvaka, ali od tada su stvari za ovaj klub krenule silaznom putanjom.

Eintracht je uvezao tri poraza, pao je na sedmo mjesto a navijačima je od svega najviše zasmetao potez Nike Kovača nakon utakmice protiv Bayerna (4:1).

Kovač je po završetku susreta sjeo u automobil privatnog vozača Bayernovog predsjednika Ullija Hoenessa, koji ga je odvezao u posjetu porodici u Salzburg. Klub iz Frankfurta ga neće kazniti, ponajviše zbog toga što ga je vozio Bruno Kovačević s kojim se hrvatski trener poznaje duži niz godina, ali sportski direktor Bruno Hubner ipak nije bio toliko ravnodušan.

"To je bilo naivno, on još mnogo toga mora naučiti pogotovo sada kad mu je porasla medijska privlačnost kao novom treneru Bayerna. Još uvijek je mlad", rekao je Hubner, te potom demantovao špekulacije o kazni:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Niko je ambiciozan i njegovi pristupi treninzima i sastancima se nisu nimalo promijenili. Oprostit će se od kluba na uobičajen način, kako i dolikuje. U proteklim utakmicama se nije povećao broj grešaka, već su naši protivnici bili vrlo kvalitetni i kaznili sve bez milosti".

Kovaču su leđa okrenuli brojni navijači Frankfurta koji mu, na neki način, pripisuju izdaju, a već su ga 'počastili' zvižducima na posljednjih utakmica.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi