Mlada bh. reprezentacija očitala lekciju Albaniji u Elbasanu

Prijateljski meč

Mlada bh. reprezentacija očitala lekciju Albaniji u Elbasanu

Edmir Škorić

Mlada bh. nogometna reprezentacija, igrači do 21 godine, slavila je u Elbasanu protiv Albanije s 2:0.

Izabranici Vinka Marinovića odigrali su kvalitetan meč u Elbasanu, pa su protiv uvijek nezgodne selekcije Albanije ostvarili sigurnu pobjedu i pokazali da je iza njih uspješan rad.

Nekoliko dana su se mlade bh. nade pripremale u Međugorju, a u Albaniji je selektor Vinko Marinović imao priliku da još jednom na djelu vidi kakvim kvalietom raspolaže i po svemu sudeći može da bude zadovoljan.

Na prvi pogodak čekali smo svega desetak minuta, a postigao ga je Dujaković nakon ubačaja s desne strane, da bismo u 84. minuti došli do drugo gola. Mićo Kuzmanović je postigao gol za konačnih 2:0.

Imali su naši momci još nekoliko dobrih šansi tokom meča, ali i ovako smo zadovoljni rezultatom, samo da nastave i u kvalifikacijama da budu ovakvi.

Albanija - BiH 0:2 (Dujaković 10, Kuzmanović 84)

Albanija: Gentian Selmani, Esat Mala, Irlian Ceka, Saqir Tafa, Klisman Cake, Emir Sahiti, Keidi Bare, Rubin Hebaj, Lindon Selahi, Valon Ethemi, Aristidi Kolaj. Selektor: Alban Bushi.

Bosna i Hercegovina: Azir Muminović (81. Suan Bešić), Vladan Danilović (56. Haris Hajdarević), Marko Mihojević (74. Stjepan Radeljić), Halid Šabanović (81. Stjepan Vego), Advan Kadušić, Nardin Mulahusejnović (81. Edis Smajić), Nikola Dujaković (56. Nikola Eskić), Mićo Kuzmanović, Marijan Ćavar, Demir Peco (56. Nemanja Anđušić), Kemal Osmanković. Selektor: Vinko Marinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi