Mlada Boleslav ne pamti ubjedljiviji trijumf, Mešanović briljirao

Debakl Teplica

Mlada Boleslav ne pamti ubjedljiviji trijumf, Mešanović briljirao

Utakmica između Teplica i Mlade Boleslav, odigrana u sklopu doigravanja za plasman u Evropsku ligu, ponudila je golijadu kakva se rijetko viđa u Češkoj. 

Iako se radi o prilično izjednačenim timovima, Teplice su na domaćem terenu na kraju poražene s uvjerljivih 8:0, a u ovoj golijadi svoj udio imao je i bivši mladi reprezentativac Muris Mešanović.

Da se Teplicama sprema debakl moglo se naslutiti već na samom startu susreta. Prvo je u drugoj minuti Mešanović asistirao Prikrylu za 1:0, da bi već u sljedećem napadu naš napadač udvostručio prednost Mlade Boleslav.

Nije dugo trebalo čekati na novi gol. U 15. minuti pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno kada je za 3:0 pogodio Bucha, a već u 25. sve dileme je otklonio Mešanović postigavši novi gol.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Do kraja poluvremena Mlada Boleslav je još dva puta zatresla mrežu, ovoga puta preko Komlichenka, za velikih 6:0 na poluvremenu. Taj rezultat je bio aktivan na semaforu sve do samog finiša utakmica, a onda je u rasponu od 82. do 85. minuti Takacs dva puta pogodio mrežu domaćih za najveći trijumf Mlade Boleslav u klupskoj historiji.

Kada je u pitanju Mešanović, on je u Mladu Boleslav stigao u zimskom prijelaznom roku iz praške Slavije. Dosad je za novi tim postigao četiri pogotka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi