Mešanović napustio Slaviju Prag, ali ostaje u Češkoj

Potpisao za Mladu Boleslav

Mešanović napustio Slaviju Prag, ali ostaje u Češkoj

Bh. internacionalac Muris Mešanović napustio je redove Slavije iz Praga, prenijeli su češki mediji.

Mešanović koji je u prošlosti igrao i za U21 selekciju BiH od 2016. godine se vodio kao igrač Slavije, ali kako u proteklom periodu nije imao važnu ulogu u timu, odlučio je promijeniti sredinu.

Iako je bilo interesa iz nekoliko zemalja, na kraju je odlučio ostati u Češkoj i potpisati za Mladu Boleslav, koja se u tamošnjem prvenstvu nakon 21. kola nalazi na devetoj poziciji s 26 osvojenih bodova.

"Muris je imao važeći ugovor, mogao je ostati do ljeta, ali insistirao je na odlasku. Želimo mu sve najbolje", poručio je sportski direktor Slavije Jan Nezmar.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Mlada Boleslav je za Mešanovića ujedno i četvrti klub u Češkoj nakon Slavije, Jihlave i Jabloneca. U našoj zemlji je inače u razdoblju od 2004. do 2006. godine bio član niželigaša Radnika iz Hadžića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi