Mlada reprezentacija danas putuje u Hrvatsku, utakmica sa Kinom u utorak

Prijateljski susret

Mlada reprezentacija danas putuje u Hrvatsku, utakmica sa Kinom u utorak

Esmer Oštraković

Proteklih pet dana su mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine iskoristili kako bise u Sarajevu pripremali za prijateljski susret sa Kinom.

Oni danas putuju u Hrvatsku gdje će ova utakmica biti i odigrana, a sigurno je da se očekuje dobar rezultat sa prijateljske utakmice.

Fudbaleri koje je Igor Janković pozvao na okupljanje odradili su sedam treninga, a danas putuju u Veliku Goricu gdje će do utakmice imati još tri treninga.

Selektor Janković o dosadašnjem radu kaže:

"Odradili smo sve što smo zacrtali i ove pripreme su protekle u najboljem redu. Igrači su veoma svjesni šta znači biti dio reprezentacije i nemamo zamjerki na njihov rad. U Hrvatskoj ćemo još raditi na uigravanju i na nekim taktičkim stvarima. Vjerujem da ćemo biti spremni", rekao je selektor i dodao:

"U septembru nas očekuju kvalifikacije i do tad ćemo se potruditi da što bolje uigramo ekipu, da ispravimo neke stvari i što manje griješimo. Zato će nam ova kvalitetna provjera itekako poslužiti, a do kvalifikacija ćemo sigurno zakazati još nekoliko utakmica. Također, želimo nastaviti s pozitivnim rezultatima, što je dobro za samopouzdanje ekipe. Potrudit ćemo se da i protiv Kine budemo uspješni", kazao je Janković.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Kina bit će odigrana 28. marta u 15:00 sati u Velikoj Gorici.

Kada je riječ o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će 2025. godine biti održane u Slovačkoj naša reprezentacija imat će težak zadatak.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u grupi H za protivnike imati selekcije Francuske, Austrije, Slovenije i Kipra.

Kvalifikacije počinju 20. marta 2023. godine i traju do 15. oktobra 2024. Play-off je na programu u novembru 2024. godine, dok je završnica u Slovačkoj na programu u ljeto 2025.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi