Mlada reprezentacija BiH ostala bez nagrade za dobre partije u prošlom ciklusu
Sve su prilike da će naša reprezentacija ponovo dobiti izuzetno tešku grupu, baš kao i u prošlim kvalifikacijama

Pošto su dva prethodna bila katastrofalna...

Mlada reprezentacija BiH ostala bez nagrade za dobre partije u prošlom ciklusu

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine prolazi kroz standardni period smjene generacija koji uslijedi nakon svakog kvalifikacionog ciklusa, a selektor Vinko Marinović je nadolazeće snage već provjerio u susretu sa Azerbejdžanom u kojem smo slavili sa 2:0.

Naši mladi fudbaleri polako se okreću novim izazovima nakon štu su, nažalost, ostali 'kratki' u kvalifikacijama za EURO 2019. Iako je BiH do samog kraja kvalifikacija imala dobre šanse da se plasira na završnicu, dva poraza od Rumunije i Portugala učinila su da taj potencijalni historijski korak ostane samo san.

Početkom decembra će biti održan žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, a loše vijesti su što naša reprezentacija neće biti u dobroj startnoj poziciji. Prema trenutnoj tabeli koeficijenata, naša selekcija se nalazi tek na 37. mjestu u konkurenciji 55 ekipa i sve su prilike da će žrijeb dočekati iz petog šešira, što u startu garantuje komplikovane protivnike, baš kao što je slučaj bio i u prošlom ciklusu.

Iako je BiH u kvalifikacijama za EP 2019 upisala šest pobjeda iz deset utakmica, dobri rezultati neće biti nagrađeni. Naš tim su koštali katastrofalni rezultati u kvalifikacijama za EURO 2015. I 2017., zbog kojih je naš koeficijent samo 20036.

Inače, koeficijent svake mlade reprezentacije određuje se tako što u njemu po 40% udjela imaju rezultati iz posljednja dva ciklusa (2017. i 2019.), a 20% iz kvalifikacija za EURO 2015.

Inače, domaćin Evropskog prvenstva za U-21 selekcije bit će određen 2. ili 3. decembra, kada se čelnici UEFA-e sastanu u Dublinu.

Top Komentari

KIKSER
šta će BIH to je trećerazredna reprezentacija sa drugoligaškim igračima
3 14
Semberija
Jebem ti prvorazrednu mater
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi