Mlada selekcija u Velsu lovi treću pobjedu

Nastavak kvalifikacija za EP

Mlada selekcija u Velsu lovi treću pobjedu

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija BiH večeras nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igra u Italiji 2019. godine.

Izabranici Vinka Marinovića gostuju selekciji Velsa, a meč će se igrati u gradu Bangoru.

Cilj naše selekcije u ovom meču je osvajanje bodova. Nakon odlične igre i pobjede protiv Portugala apetiti su porasli i naša selekcija ima namjeru da nastavi sa dobrim rezultatima.

Vels je u dosad odigrao tri meča u kvalifikacijama. Upisali su dvije pobjede i poraz, a najbolji meč su odigrali u Švicarskoj, gdje su domaćine savladali sa 0:3. Lagano su savladali Lihtenštajn (1:3), dok su jedini poraz doživjeli od selekcije Portugala rezultatom 2:0.

Radi se o tipičnoj ostrvskoj selekciji koja većinu akcija gradi na preskakanj sredine terena i veoma su opasni u prekidima.

"Mi ćemo se trudti da iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu. Vels je ekipa koja zaslužuje poštovanje. Očekujem neizvjestan meč, a ako ponovimo igru kao protiv Portugala, možemo se nadati dobrom rezultatu", poručio je selektor Marinović pred ovaj duel.

Meč Vels - BiH počinje od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi