Mlada zvijezda Arsenala bila na pragu velikog transfera, Arteta se ispriječio

Ostao na Emiratesu

Mlada zvijezda Arsenala bila na pragu velikog transfera, Arteta se ispriječio

Edmir Škorić

Mlada zvijezda Arsenala Ainsley Maitland-Niles nalazila se na pragu transfera u Barcelonu, no Mikel Arteta se na kraju ispriječio i blokirao transfer.

Barcelona je u završnici prijelaznog roka dogovorila s Arsenalom "šokantan" transfer, ali Arteta nije želio da se odrekne talentovanog nogometaša, pa je on ostao u Londonu.

Italijanski novinar Fabrizio Romano je napisao kako je Barca mladog Engleza identifikovala kao potencijalnu metu za poziciji desnog beka (što je znao da igra u Arsenalu iako je ofanzivac), no Arteta je izrazio želju da 23-godišnjak ostane jer ima velike planove s njim.

Na kraju, Barceloni je preostalo samo da se okrene drugim opcijama, pa je doveden Sergino Dest iz Ajaxa. Maitland-Niles se također povezivao s Manchester Unitedom, ali će u ovoj sezoni igrati važnu ulogu na Emiratesu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što ga najviše krasi je činjenica da može da igra na nekoliko pozicija i zbog toga je naročito cijenjen i zato je tako tražen na tržištu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Ne znam sta vide u ovoj paliji
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti