Mladen Bartolović pronašao trenerski angažman

Ostaje u Hrvatskoj

Mladen Bartolović pronašao trenerski angažman

Samir Mlaćo

Mladen Bartolović (39), nekadašnji reprezentativac naše zemlje, pronašao je novi trenerski angažman. 

Naime, ovaj rođeni Zavidovičanin preuzeo je NK Bedem Ivankovo, člana 3.HNL Istok.

Bartolović je nakon završetka igračke karijere radio u omladinskom pogonu Cibalije iz Vinkovaca. Bartoloviću koji je u svojoj bogatoj karijeri između ostalih nastupao za Dinamo, Hajduk, Segestu, Saarbrucken (Njemačka), Foolad (Iran),  NK Bedem će biti prvo seniorsko trenersko iskustvo.

"Došao sam u jedan stabilan klub o kojem sam čuo sve najbolje. I sam sam nekoliko puta u prošloj sezoni gledao i vidio da je riječ o jednoj dobroj ekipi, koja uz ovih nekoliko prinova sasvim sigurno može odgovoriti mojim zahtjevima. Ono što ja želim je da mi igramo prepoznatljiv nogomet, da igramo lijepo i smisleno.  Ako dođemo do toga siguran sam da će nas i rezultat pratiti. Nekakav rezultatski imperativ nemamo, želja je bit konkurentan u višem rangu i uvjeren sam da to možemo bez većih problema i ostvariti. Dobro ćemo se pripremiti krpu ovih 5 tjedana, bit će i dosta utakmica na kojima će svi imati priliku pokazati se i dokazati te izboriti mjesto u početnih 11 na prvenstvenoj premijeri", kazao je Bartolović u svom obračanju na prvom treningu.

Za reprezentaciju naše zemlje Bartolović je upisao 17 nastupa uz jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi