Nekadašnji kandidat za selektora BiH: Krstajić predstavljen u novom klubu

Radit će u Izraelu

Nekadašnji kandidat za selektora BiH: Krstajić predstavljen u novom klubu

Eldar Ganibegović

Zeničanin Mladen Krstajić predstavljen je kao novi trener Maccabija iz Tel Aviva.

Bivši selektor Srbije, koji je u januaru bio kandidat i za preuzimanje klupe reprezentacije BiH, medijima se na predstavljanju obratio na njemačkom jeziku, a novinare je zanimalo kako će komunicirati s igračima.

"Engleski razumijem, a govorim srpski i njemački. Fudbal razumije svaki jezik. Uvjeren sam u to da će igrači razumjeti bilo koji jezik, pametni su", rekao je Krstajić.

"Ne plašim se izazova. Poveo sam tri čovjeka koji će mi pomoći. Trebat će malo vremena da svoju filozofiju prenesem na igrače. Čeka nas mnogo posla", istakao je bivši predsjednik bijeljinskog Radnika, te najavio i januarski prijelazni rok:

"To je interna stvar u klubu. Imamo dvije sedmice da se upoznamo s timom i vidimo kakva je situacija. Možda neko želi da ide. Sve je otvoreno. Vidjet ćemo sve na treninzima u ove dvije sedmice".

Podsjetimo, Mladen Krstajić u prošlosti je, osim selekcije Srbije, vodio i TSC iz Bačke Topole. Također, bio je predsjednik Radnika i sportski direktor Partizana.

Što se tiče Maccabija, tim iz Tel Aviva je nakon 13 kola 4. u ligi s 21 osvojenim bodom, te za liderom Hapoelom (Beer Sheva) zaostaje dobrih deset poena. Za Krstajića i njegov tim cilj ove sezone prevashodno će biti da se izbori nastup u evropskim takmičenjima.

Top Komentari

Manager
Odlična igračka karijera i možda menadžerska, ali kao trener slab jako.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi