Krstajić bi mogao ponovo na Mundijal: Preuzima jednu od najboljih reprezentacija u Africi?
FOTO: T. Hebib

Novinar BBC-a lansirao vijest

Krstajić bi mogao ponovo na Mundijal: Preuzima jednu od najboljih reprezentacija u Africi?

H. Zilić

Prošlog mjeseca rastali su se TSC i Mladen Krstajić, tako je da je Krstajić trenutno bez trenerskog angažmana, ali danas je lansirana bomba.

Naime, novinar uglednog BBC-a, Oluwashina Okeleji prenosi vijest da bi Mladen Krstajić mogao preuzeti reprezentaciju Nigerije.

Nigerija se plasirala u baraž afričkih kvalifikacija i veoma su blizu plasmana na Mundijal međutim istekao je ugovor sa selektorom Gernotom Rohrom.

Prema pisanjima Okelejijja, Nigerijce će u baražu voditi drugi selektor, a najzobiljniji kandidat za tu poziciju je upravo Mladen Krstajić, koji je danas bio i stadionu Grbavica gdje je pratio duel Željezničara i Radnika u okviru 17. kola Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Krstajić bi tako mogao imati sličan put kao Zlatko Dalić, koji je Hrvatsku preuzeo pred utakmice baraža, a nakon toga i doveo do svjetskog srebra.

Ovo će biti prilika za rođenog Zeničanina da po drugi put ode na Mundijal nakon što je u Rusiji 2018. godine bio selektor Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi