"Ne odustajemo od najvećih ciljeva koji su realni i dostižni, ali idemo utakmicu po utakmicu"

Trener Tuzlaka pred nedjeljni susret

"Ne odustajemo od najvećih ciljeva koji su realni i dostižni, ali idemo utakmicu po utakmicu"

E. Dindić

Danas je u prostorijama FK Sloboda održana press-konferencija u povodu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem popularni crveno-crni na Tušnju dočekuju ekipu Rudara iz Prijedora. 

Prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Slobode Mladen Žižović i kapiten ekipe Amar Beganović.

"Nova sezona, novi početak. Što se tiče prvenstva, iza nas je 35 dana priprema, na kojima smo odigrali šest utakmica, a najveća dobit je da nemamo povrijeđenih i da spremno ulazimo u prvenstvo. Nemamo ni poraza, te u finom ambijentu možemo da krenemo u nove izazove. Napravili smo određene promjene što se tiče igračkog kadra, opredijelili smo se ove sezone da gro igrača čine momci koji su ponikli u Slobodi, posebno ovi mlađi, gdje je 50 odsto igrača ispod 23 godine" rekao je Žižović i dodao:

"Zbog toga nećemo nametati nikakav imperativ rezultata, osim da budemo što bolji i kvalitetniji na svakom treningu i utakmici i da budemo bolji nego prošle godine. Ako nam se ukaže prilika za nešto više, sigurno ćemo je objeručke prihvatiti. Bilo bi pogrešno stavljati neki veliki teret na ove mlade momke, ali ne odustajemo od najvećih ciljeva koji su realni i dostižni, ali idemo utakmicu po utakmicu".

Osvrnuo se šef stručnog štaba Tuzlaka  i na nedeljnog protivnika ekipu Rudara iz Prijedora.

"Dolazi nam prvak Republike Srpske koji je pojačan sa nekoliko provjerenih premijerligaških igrača. Dobro ih poznajem, jer smo određeni dio dana na pripremama proveli zajedno na Zlatiboru, tako da smo se moglo uvjeriti u njihove kvalitete i mane. Brzi su prema naprijed, agresivni, tako da ćemo morati zaustaviti brze igrače i pokušati da nametnemo prepoznatljivu igru Slobode. Ono što bi nas trebalo krasiti tokom prvenstva je da budemo odgovorni i disciplinovani od prve minute, da se nametnemo borbenošću i kvalitetom igre" kazao je Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten Slobode Amar Beganović  osvrnuo se na dosadašnji tok priprema kao i na nedjeljnog protivnika. 

"Jedan od najtežih perioda je iza nas igrača koji smo prošli ovaj mjesec dana priprema. Dobro smo se pripremili za nadolazeću sezonu i prvo kolo koje nas čeka već u nedjelju. Atmosfera u ekipi je na vrhunskom nivou, poslije dobrog rada na pripremama i jedne pozitivne atmosfere u ekipi i oko kluba koja se dešava u prethodnom periodu. U nedjelju ćemo izaći puni želje i volje, da ostvarimo dobar rezultat, da uđemo u sezonu što bolje i da se našim navijačima koji se vraćaju na tribine predstavimo u što boljem svjetlu. Nadam se da ćemo one ciljeve koje su stručni štab i uprava kluba postavili pred nas igrače, ostvariti u predstojećem periodu", rekao je Beganović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
Sretno ŽIŽA ti si naj bolji čovjek a i trener za ovu našu ligu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi