Mladen Žižović obavio prozivku, bivši fudbaler Zrinjskog pojačao FK Radnik
FK Radnik je jesenji dio sezone Premijer lige BiH završio na sedmom mjestu sa 22 boda i omjerom od pet pobjeda, sedam poraza i sedam remija

Tri nova imena u Bijeljini

Mladen Žižović obavio prozivku, bivši fudbaler Zrinjskog pojačao FK Radnik

FK Radnik iz Bijeljine danas je startao sa pripremama za drugi dio sezone Premijer lige BiH. Trener Mladen Žižović je obavio prozivku, a u Bijeljini su se mogla vidjeti i neka nova lica.

Naime, u Radnik su stigla trojica novih fudbalera, dok će Bijeljinci u nastavku sezone biti lišeni usluga Aleksandra Glišića koji je nakon isteka ugovora odlučio potražiti inostrani angažman.

Ekipu Radnika su tako pojačali Stefan Barić (27), nekadašnji fudbaler Zrinjskog, Širokog i Krupe, Kenan Delić (19) nekadašnji omladinac Željezničara i doskorašnji fudbaler NK Dugopolje, te Dino Mujkić (23) iz FK Priluk. Treba dodati i da se u Radniku nadaju da će dovesti još trojicu novih igrača do kraja pauze.

"Danas je ugovor potpisao Stefan Barić doskorašnji fudbaler Zrinjskog koji igra na poziciji krilnog napadača, ali smo dobili i dva mlada, talentovana igrača, Kenana Delića iz NK Dugopolje i Dinu Mujkića, koji je jedan od najboljih strijelaca Druge lige FBiH. Igrajući sa FK Priluk postigao je 18 pogodaka tokom jeseni. Pokušat ćemo ovim mladim igračima dati priliku ove sezone, da ih afirmišemo koliko god je to moguće", izjavio je Mladen Žižović, prenosi zvanična FB stranica Radnika.

Drugi dio priprema na crnogorskom primorju

"Nadamo se da ćemo ispuniti sve zahtjeve koje je Uprava kluba postavila ispred nas kako bismo doveli klub u jednu mirnu luku ostvarujući dobre rezultate. Nadamo se da ćemo što prije osigurati opstanak... Veći dio priprema obavićemo u Bijeljini, nekih 15 dana, a zatim se 15. februara selimo na crnogorsko primorje gdje ćemo brusiti formu do početka šampionata. Biće tu i pripremnih utakmica od koj je prva se federalnim prvoligašem Orašjem 26. februara", poručio je Žižović.

Igrači koji su se odazvali prozivci: Mladen Lučić, Igor Marković, Pavle Sušić, Samed Hodžić, Demir Peco, Emir Hodžurda, Ognjen Đelmić, Tarik Isić, Aleksandar Vasić, Josip Šantić, Nikola Popara, Nedim Mekić, Marko Despotović, Dragan Živanović, Jovan Motika, Vladimir Bradonjić, Domagoj Franić, Irfan Hadžić, Alem Merajić, Slaviša Radović, Željko Krsmanović, Velibor Đurić, Nenad Nikić, Mile Purić, Mustafa Šukilović, Kenan Delić, Stefan Barić, Dino Mujkić. Opravdano je odsutan Radoslav Aleksić.

Inače, FK Radnik je pojačao i stručni štab pošto je stigao Stefan Janković koji je radio u FK Vojvodina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, FK Radnik je jesenji dio sezone Premijer lige BiH završio na sedmom mjestu sa 22 boda i omjerom od pet pobjeda, sedam poraza i sedam remija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi