Žižović: Tuzla City, Borac i Zrinjski će se boriti za titulu i to je evidentno

Trener Slobode nakon poraza u Mostaru

Žižović: Tuzla City, Borac i Zrinjski će se boriti za titulu i to je evidentno

E. Čaušević

Fudbaleri Slobode poraženi su sinoć na gostovanju kod Zrinjskog sa 1:0 u meču 11. kola Premijer lige.

Tuzlaski klub se veoma dobro branio na sinoćnjoj utakmici, ali je Zrinjski uspio u finišu meča da dođe do pobjede.

Odlučujući trenutak desio se u 73. minuti kada je jedini pogodak na utakmici postigao Nemanja Bilbija i tako donio nova tri boda Plemićima.

Nakon meča održana je i press konferencija, a trener gostujućeg tima Mladen Žižović poručio je

"Mislim da smo dobro analizirali igru Zrinjskog i da smo u većem dijelu utakmice imali kontrolu na svim tim ubačajima koje je Zrinjski imao. Bez obzira na posjed koji su imali mislim da smo bili ravnopravan protivnik pogotovo u defanzivnom bloku. Mi nismo ekipa koja će stvoriti sedam-osam šansi pogotovo u Mostaru protiv po meni najbolje individualne ekipe u ligi. Generalno zaslužena pobjeda Zrinjskog, pritiskali su nas, dobro smo se branili, ali iz jedne situacije su došli do tri boda".

"Mi moramo tražiti bodove u utakmici gdje ćemo biti ravnopravniji u igri. Nakon ovih 11 kola niko nas pretjerano nije nadigrao. Četvrto mjesto, 16 bodova i ne znam kada je neko u bliskoj prošlosti to napravio i mi smo zadovoljni. Idemo dalje, već nam slijedi Kup. 'Fin' nam je raspored doći ćemo u šest ujutro, pa ćemo prekosutra na put u Goražde, pa u petak na put u Prijedor. Imamo mi skoro 30 igrača pa možemo stići to odigrati i ovi moji sjajni momci će to sigurno izdržati".

Osvrnuo se i na ostale ekipe.

"Tuzla City je zasluženo na prvom mjestu. Tuzla City, Borac i Zrinjski će se boriti za titulu i to je evidentno. Ispod nas su Velež i Željezničar, a bod smo iza Sarajevo. Mi imamo mladu ekipu koji se sjajno bore za svoj dres".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta nedostaje vašoj ekipi da bi se prebrodilo to što kapitulirate u odbrani iako dobro igrate većinu meča?

"Nedostaje nam jedan Jakovljević, Bilbija ili Ćorluka da napravimo taj neki iskorak. Siguran sam da će Sloboda i to moći u nekoj bliskoj budućnosti. Protiv Tuzla Cityja smo imali neke šanse koje je teže promašiti. U ovim mečevima možda jesmo izgubili tri boda, ali smo mnogo više dobili s mladim igračima koji su nakon tih mečeva sigurno bolji i iskusniji igrači", zaključio je Žižović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Ovoga Zizovica treba neko da nauci osnovno pravilo a to je da fudbal se igra da se da gol a ne neke blokada i ovo ono
8 3
emanuelmacron
opet sam pogodio,da ce Sloboda izgubit, bez napada nema se sta trazit u savremenom fudbalu, ovo je trenutno ekipa za 0:0 ,ali to normalno,neide.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi