Pita se i Jakirović: Može li Musemić nadmašiti Žižovića u pisanju historije?

Tuzlanski timovi na vrhu tabele

Pita se i Jakirović: Može li Musemić nadmašiti Žižovića u pisanju historije?

Admin Čaušević

Aktuelna sezona Premijer lige je šesta u nizu u kojoj se u najjačem rangu bh. fudbala takmiči 12 klubova.

Nakon pet nepunih kola na vodeće dvije pozicije su pomalo i iznenađujuće tuzlanski gradski rivali, Sloboda i Tuzla City. Crveno-crni u odnosu na Plave imaju utakmicu i bod više.

Pobjedom nad Veležom s 0:2 Sloboda predvođena Mladenom Žižovićem je stigla do 13 boda i niti jedan tim u ligi sa 12 klubova nakon uvodnih pet mečeva nije uspio skupiti toliko bodova.

Sloboda je do sada pobijedila Radnik, Leotar, Rudar Prijedor i Velež, dok je odigrala bez pobjednika protiv Širokog Brijega.

Primjera radi Zrinjski i Željezničar su nakon pet prvih kola imali po 12 bodova u sezoni 2017/2018. Plavi s Grbavice su i prošle sezone poslije pet mečeva imali 12 bodova.

Priliku da nadmaši Slobodin učinak nakon pet odigranih utakmica i ostvari maksimalan učinak imat će Tuzla City koji je u dosadašnja četiri meča upisao isto toliko pobjeda.

Oglasi

Mlađi tuzlanski premijerligaš je do sada savladao Sarajevo, Željezničar, Leotar i Posušje, dok je susret protiv Borca odgođen zbog evropskih obaveza Banjalučana.

Ekipa Husrefa Musemića neće imati nimalo lak zadatak jer će u svom petom meču gostovati fantastičnom Zrinjskom koji igra zaista sjajno.

Plemići su remizirali sa Širokim Brijegom, pobijedili su Sarajevo, Željezničar i Borac te se eventualnom pobjedom imaju priliku izjednačiti sa Slobodom po bodovom učinku nakon pet odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, i izabranici Sergeja Jakirovića imaju susret manje. U pitanju je još jedan derbi i to gradski protiv Veleža koji je također prolongiran za novi termin.

Utakmica Zrinjski - Tuzla City se definitivno može okarakterisati kao derbi dosadašnjeg dijela sezone. Na rasporedu je u subotu od 21 sat. Nema sumnje da će na tribinama stadiona Pod Bijelim brijegom biti nekoliko hiljada gledatelja. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

grom
Svinjski realno je glavni favorit sa Tuzlom ..na sta smo spali Željo i Sarajevo jbt
7 9
Matic
Sisojina igracka nije tuzlanski klub!
8 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi