Žižović: Stvarnost je takva kakva jeste, moramo se što prije oporaviti od ovoga

Zrinjski izgubio

Žižović: Stvarnost je takva kakva jeste, moramo se što prije oporaviti od ovoga

A. Čaušević

Zrinjski je imao prednost nad Željezničarom, ali nije uspio dobiti utakmicu.

Gosti iz Sarajeva su preokrenuli u nastavku te slavili s 1:2. Mladen Žižović je poslije utakmice kazao da njegovi igraču nisu iskontrolisali situacije koje su trebali.

"Pod utiskom smo poraza, mislim da smo u prvom poluvremenu bili dominantni i da smo dobro igrali, neshvatljiv pad u drugom poluvremenu, pogotovo nakon ulaska u sami tok. Gdje smo ukazivali na situacije koje nam se dešavaju, a to su prekidi. Tako smo izgubili na Grbavici, a to nismo ni danas ni iskontrolisali. Primili smo gol u 90. minuti. Nama je pripalo prvo, a Željezničaru drugo. Trebamo se sabrati jer nas vrlo brzo očekuje utakmica u Doboju kod Kaknja", rekao je Žižović na pressici poslije meča.

"Ne znam, vruće su glave, pogledat ćemo utakmicu, pa ćemo vidjeti gdje smo i šta smo griješili. Bili su pokretljiviji i brži u veznom redu, tu smo bili malo sporiji, imali su kontrolu igre i lopte. Situacije koje se vrlo lako mogu iskonstrolisati nismo iskontrolisali. Unijeli su se nervoza i nesigurnost. Nismo uspjeli završiti neriješeno. Za uzrok zašto smo pali u drugom poluvremenu moramo prenoćiti."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stvarnost je takva kakva jeste, moramo se što prije oporaviti od ovoga. Jedan poraz će nas uzdrmati, ali moramo se što prije vratiti i dobiti ove dvije utakmice do kraja", završio je Žižović.

Naredni izazov za Plemiće je gostovanje Mladosti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mastif
Letiš van,zajedno sa par tvojih jarana (igrača) sa kojima piješ kafu svaki dan,i zbog kojih ne mogu da igraju drugi igrači!
1 1
sipopugaloma
Trenerska ubleha. Dok je na klupi zrinjskog, oni nece biti konkurentni.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije