Mladenov otkazao Gershonu
Selektor Bugarske: Pini Gershon

Bugarski selektor ostao bez centra

Mladenov otkazao Gershonu

Selektor košarkaške reprezentacije Bugarske, Izraelac Pini Gershon, objavio je spisak igrača na koje računa na “Eurobasketu 2009” u Poljskoj.

No, mali problem Gershonu predstavlja otkaz centra Boyka Mladenova (214 cm visine).
Zbog toga će Izraelac odlučio da u A tim pozove i dva juniora, Bozhidara Avramova i Alexandera Yaneva.

Oslonac tima činiće iskusni Vasil Evtimov koji ima i francuski pasoš, ali koji je nakon razgovora odlučio da se priključi bugarskoj selekciji.

Kapiten tima, Todor Stoykov, zbog svadbe će dobiti nekoliko slobodnih dana, a najviše se očekuje od Deyana Ivanova, Filiap Videnova i Dimitra Angelova.

Bugarska će na EP u Poljskoj igrati u Grupi D protiv selekcija Poljske, Turske i Litvanije.

Spisak igrača: Vasil Evtimov, Tencho Banev, Boyko Mladenov, Stefan Georgiev, Deyan Ivanov, Kaloyan Ivanov, Dimitar Angelov, Todor Stoykov, Zlatin Georgiev, Stanislav Slaveykov, Alexander Yanev, Hristo Nikolov, Filip Videnov, Chavdar Kostov, Ivan Lilov, Ibrahim Jaaber, Bozhidar Avramov i Asen Velikov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.