Mladi bh. golman Reuf Duraković novi igrač Siene

BiH ima novog predstavnika u Seriji A

Mladi bh. golman Reuf Duraković novi igrač Siene

A. Haznadarević

Bosna i Hercegovina je dobila još jednog predstavnika u italijanskoj Seriji A, nakon što se golman U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine Reuf Duraković priključio momčadi Siene.

Mladi Bužimljanin je u posljednje vrijeme dovođen u vezu sa Premierligašem Southamptonom, sa čijom je ekipom proveo šest dana, ali ipak, u posljednjem trenutku je odletio u Italiju i dogovorio saradnju sa Sienom.

 

U razgovoru za SportSport.ba, novi predstavnik naše zemlje u Seriji A je pojasnio o kakvom se ugovoru radi:

 

"Uslovi su odlični, kao i sve ostalo. Radi se o posudbi sa klauzulom o otkupu cijelog ugovora nakon završetka sezone, kada bih, kako je dogovoreno trebao potpisati četverogodišnji ugovor", istiće Duraković, koji je pažnju na sebe skrenuo odličnim nastupima u dresu austrijskog drugoligaša Lustenaua.

 

S obzirom na to da trener Siene Serse Cosmi trenutno raspolaže sa dvojicom golmana veterana, od kojih jedan ima 33, a drugi 36 godina, Duraković će imati priliku da dosta toga naući, te se ubrzo nametne kao novi prvi čuvar mreže ove italijanske momčadi.

 

Čvrsto odlučio

 

Mladi reprezentativac BiH je također istakao da nema nikakve šanse da u budućnosti nastupi za reprezentaciju Austrije, koja je također bila zainteresovana za njegove usluge, s obzirom na to da je rođen u austrijskom Feldkirchu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Sto posto igram samo za BiH", odlučan je Duraković, koji je zadovoljan igrom mladih reprezentativaca, kao i cijelim stručnim štabom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije