Mladi bh. košarkaš Amar Mehić potpisao za Megu

Iz Olimpije u Mega Leks

Mladi bh. košarkaš Amar Mehić potpisao za Megu

Endin Čaušević

Mladi bosanskohercegovački košarkaš Amar Mehić (15) novi je igrač Mege Leks.

Mehić je 2013. godine potpisao ugovor s Olimpijom, ali je odlučio napustiti ovaj klub na kraju ove sezone. Rođeni Žepčak je prihvatio novi izazov, te će od naredne sezone nositi dres Mege.

Ovaj mladi košarkaš igra na poziciji centra, a visok je čak 207 centimetara. Stručnjaci mu predviđaju sjajnu karijeru, a već ga neki i zovu nasljednikom Jusufa Nurkića.

Prije odlaska u Megu, Mehić je u svojoj karijeri nosio dres OKK Čelik i KK Žepče gdje je započeo svoju karijeru. U Olimpiji je pokazao svoj veliki talent, a na Međunarodnom turniru u Italiji izabran je i u prvu petorku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi