Mladi bh. reprezentativac Saša Maksimović boravi u Akademiji Sportinga iz Lisabona

Mladi bh. reprezentativac Saša Maksimović boravi u Akademiji Sportinga iz Lisabona

Edmir Škorić

Saša Maksimović, U-19 reprezentativac Bosne i Heregovine i napadač juniora Slobode, ovih dana boravi u Lisabonu.

Maksimović (17) je pružao sjajne partije u dresu Slobode u protekom dijelu sezone u juniorskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a sa 13 pogodaka je drugi strijelac lige, ujedno glavni "krivac" što se Tuzlaci nalaze odmah iza Sarajeva i Željezničara.

Uspio je da privuče pozornost skauta iz Portugala, što mu je na kraju omogućilo da dobije poziv na treninge Sportinga, portugalskog velikana koji, poput Benfice i Porta, ima sjajnu skauting službu koja po čitavom svijetu otkriva nogometne talente.

Za mladog napadača ovo je jedno dodatno iskustvo, ali svakako i dodatna motivacija da još odlučnije krene naprijed. Maksimović je i kapiten Slobode, a pauzu u prvenstvu koristi tako što individualno radi na fizičkoj spremi, pa je kao nagrada za sve stigao put u Lisabon.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijedno je spomenuti da je mladi golgeter krajem septembra protiv GOŠK-a postigao čak šest pogodaka, te da je redovan član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi