Mladi Neres će na ljeto moći da bira novi klub: U trku se uključio još jedan evropski velikan

Gdje će otići Brazilac?

Mladi Neres će na ljeto moći da bira novi klub: U trku se uključio još jedan evropski velikan

Brazilski fudbaler David Neres vrlo vjerovatno će ovog ljeta napustiti redove Ajaxa.

Obzirom da u svijetu fudbala proteklih decenija monopol drže samo najbogatiji klubovi, Ajax će teško zadržati svoju zvijezdu koja je ove sezone eksplodirala.

Ovaj 22-godišnji krilni fudfbaler igra sjajno na velikoj sceni pa je u svim takmičenjima postigao 12 golova i upisao 15 asistencija. Posebno impresivan bio je u srijedu navečer kad je postigao sjajan gol protiv Juventusa u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Već ranije se pisalo kako se za njegove usluge bore klubovi poput PSG-a i Bayerna, a sada se u trku navodno uključio Liverpool.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kako prenose engleski mediji, Liverpool je najozbiljnije 'zagrizao' za ovog igrača i očekuje se da će poslati vrlo brzo zvaničnu ponudu.

Naravno, cijena mladog Brazilca na ljeto u mnogome ovisi o tome kako će završiti ovu sezonu, a ukoliko Ajax uspije da se probije do polufinala ili čak finala Lige prvaka, sigurno da bi klub onda mogao da obara rekorde na svojim igračima, a jedan od najinteresantnijih je svakako Neres.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi