Mladi nogometaši iz BiH na najvećem hrvatskom derbiju

47 dječaka putuje u Zagreb

Mladi nogometaši iz BiH na najvećem hrvatskom derbiju

Samir Mlaćo

Mladi nogometaši NK Bubamara Travnik, NK Sport Prevent Bugojno i HNK Kupres boravit će u danima vikenda u Zagrebu gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima iz zagrebačkog Dinama, ali i imati priliku uživo gledati derbi Dinama i Hajduka koji se igra u nedjelju. 

Ukupno 47 dječaka ova tri kluba u subotu ujutru putuje u Zagreb, a radi se o dječacima rođenih 2003 i 2004. godine, tačnije pionirima.

U Zagrebu će usavršavati svoje nogometno znanje, steći nova iskustva i prijatelje, a radi se ustvari o početku saradnje i najavi kampa GNK Dinamo Zagreb koji će se od 02. do 05. kolovoza održati na Kupresu. Radi se o kampu za djecu od 7 do 16 godina, a najbolji će imati priliku nešto kasnije i trenirati sa Dinamom u Zagrebu.

"Naš fokus je na mladim igračima, tačnije omladinskom pogonu. Želimo što više djece koja će uz kvalitetan rad biti sjajni ljudi i kvalitetni igrači. Da kvalitetan rad prepoznaju oni koji to trebaju pokazuje i poziv u reprezentaciju BiH našem članu Ivi Šariću na jedno od reprezentativnih okupljanja. Vjerujemo da će kamp opravdati povjerenje te da će svi uživati u kvalitetnim treninzima, utakmicama, te druženju", kazao je za SportSport.ba predsjednik HNK Kupres Mirko Ćaleta, ujedno i tehnički organizator kampa.

Ćaleta je potvrdio da je za sada povrđeno da će promotori kampa biti Vlatko Glavaš, prvi kapiten nogometne reprezentacije BiH, te kasnije i trener reprezentacije, te Danijel Krivić, bivši nogometaš Dinama, a očekuje se još nekoliko veoma zvučnih imena.

Generalni pokrovitelj Kampa će biti fondacija Idriz Jakupović, a organizatori pripremaju veliki broj iznenađenje za sve posjetice i učesnike kampa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi