Mladi trener Werdera nagrađen novim ugovorom

Nakon dobrih rezultata

Mladi trener Werdera nagrađen novim ugovorom

Njemački bundesligaš Werder produžio je saradnju sa trenerom Florianom Kohfeldom, potvrđeno je na zvaničnoj klupskoj stranici.

Kohfeld je Werder preuzeo u novembru 2017. godine, što mu je ujedno prvi seniorski angažman u karijeri, a na veliko iznenađenje uspio je za kratko vrijeme preporoditi tim.

Pod vodstvom ovog 35-godišnjeg stručnjaka Werder je od pretposljednjeg mjesta na tabeli napredovao do 12. pozicije, što je velika stvar uzimajući u obzir da je klub prethodno bio u seriji od 11 utakmica bez pobjede, a kao nagradu Kohfeld je dobio novi ugovor.

Werder je saopštio da je Kohfeld saradnju produžio do 2021. godine, baš kao i njegovi saradnici.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije