Mladi Zmajevi otputovali u Moldaviju: Cilj je isti kao protiv Velsa!

Starčević optimista

Mladi Zmajevi otputovali u Moldaviju: Cilj je isti kao protiv Velsa!

S. Mlaćo

Mladi reprezentativci naše zemlje uskoro imaju let za Kišinjev gdje će sutra na „Zimbru“ stadionu odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Slobodan Starčević neće moći da računa na kapitena Nihada Mujakića koji je protiv Velsa dobio treći žuti karton u ovom ciklusu, te će morati da pauzira naredni susret.

"Nakon utakmice sa Velsom smo oporavili igrače koji su iznijeli najveći teret tog meča. Uradili smo sve da ekipu što bolje pripremimo za naredni susret u Moldaviji. Cilj nam je isti kao protiv Velsa. Želimo da odigramo što bolju utakmicu i dođemo do tri boda“, izjavio je Starčević.

Meč Moldavija-Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 18:00 sati.

Sudiće ga Sebastian Gishamer iz Austrije, a pomagaće mu zemljaci Roland Riedel i Santino Schreiner. Četvrti sudija je takođe Austrijanac Stefan Ebner.

Ove selekcije su se već sastale na otvaranju kvalifikacija 26. marta prošle godine na Grbavici. Bh. tim je tada ostvario ubjedljivu pobjedu od 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi