Starčević: Ova pobjeda je velika nagrada za momke koji su na najbolji način odgovorili obavezama

Selektor mlade reprezentacije BiH nakon trijumfa nad Velsom

Starčević: Ova pobjeda je velika nagrada za momke koji su na najbolji način odgovorili obavezama

U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine je danas u Zenici sa 1:0 savladala selekciju Velsa u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Konačno je na klupi mladih Zmajeva debitovao i selektor Slobodan Starčević, koji nije mogao biti nazadovoljan nakon utakmice.

"Prva utakmica za stručni štab i nekoliko igrača. Mislim da smo prije svega odigrali jednu odgovornu, angažovanu utakmicu. Imali smo svoje i dobre i loše periode, ti lošiji su bili prvih pet minuta i pet minuta pred kraj prvog poluvremena. Međutim, u drugom poluvremenu smo postigli pogodak i na kraju smo izdrzali taj nekakav pod navodnicima pritisak Velsa, Velsa koji je veoma kvalitetna ekipa i koji je pokazao da je kvalitetna ekipa. Ali ja ovom prilikom čestitam momcima. Čestitke za svih 25 igrača koji su se odazvali pozivu, znate kakvi su bili uslovi za pozive i odazivanje. Oni su na najbolji mogući način odgovorili današnjim obavezama i veliku nagradu su dobili u pobjedu. Nadam se da ćemo ovim rezultatom napraviti dobru atmosferu pred Moldaviju", izjavio je Starčević.

Naredni meč BiH igra protiv Moldavije, kakva su očekivanja?

"Prvo moramo sabrati sve povrijeđene, sve umorne. Ali mislim da ćemo među 25 igrača naći dobitnu kombinaciju kao što smo je i danas našli i da ćemo sa dobrom atmosfero otići, prije svega odigrati dobru utakmicu, a onda očekivati i da kao plod dobre igre dođe dobar rezultat", poručio je Starčević.

Utakmica u Moldaviji između U21 reprezentacije domaćina i naše U21 reprezentacije se igra u utorak, osmog septembra.

Top Komentari

Make075
Uzas od igre, postavke i odabira igraca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi