Mladost dočekuje Olimpik, utakmice u Mostaru i Tuzli obećavaju pregršt uzbuđenja

Premijer liga BiH, 6. kolo

Mladost dočekuje Olimpik, utakmice u Mostaru i Tuzli obećavaju pregršt uzbuđenja

Nakon što su bh. predstavnici tokom sedmice igrali kvalifikacije za evropska takmičenja (utakmica Željezničara je odgođena), vraćamo se domaćem šampionatu.

Danas su na rasporedu tri utakmice 6. kola Premijer lige BiH: Mladost - Olimpik, Velež - Tuzla City i Sloboda - Široki Brijeg.

Mladost koja je u prošlom kolu upisala prvu pobjedu i to na gostovanju kod lidera Željezničara puna samopouzdanja dočekuje meč sa Olimpikom, timom koji i dalje traži prve bodove.

Tim iz Doboja kod Kaknja je nakon pobjede nad Željezničarom dobio novog šefa struke, Nemanju Milanovića, koji je, kako kaže, stigao pogledati sve utakmice narednog protivnika svoje ekipe, Olimpika.

"Dosta novih stvari za mene. Odavno nisam bio što se tiče fudbala u BiH u toku, a prije moža 15 godina sam vodio Proleter i Krupu. U zadnje vrijeme pratio sam Premijer ligu, ali ne dovoljno da imam neki veliki uvid. Uspio sam se ovdje upoznati sa gradom, klubom, ljudima iz kluba, nogometašima, a pogledao sam sve dosadašnje utakmice. Stigao sam pogledati i sve utakmice Olimpika, tako da sam u toku što se tiče samih nas, te subotnjeg rivala", rekao je Miljanović za SportSport.ba nakon preuzimanja Mladosti.

Miljanović je istakao i da činjenica da Olimpik još nema niti jedan bod na svom kontu ne odražava kvalitetu ovog tima.

"Po meni su mogli uzeti bodove u svim utakmicama. Ozbiljna su ekipa, srčana, agresivna, imaju i znalaca. Zeba je dobar igrač, Handžić, Hadžanović, te Milanović... Ne smijemo zaboraviti ni Osmanovića koji je postigao dva gola do sada. Po meni mogli su bodove uzeti i Krupi, imali su i jedan penal na kraju koji se mogao suditi, ali nije to bitno. Izbjegavam govoriti da li je sudija napravio grešku ili ne. Široki Brijeg ih je nadigrao prvo poluvrijeme, a drugo su im parirali. Zrinjski je njih dobio na kvaitet, iako su i oni imali svoje šanse", istakao je trener Mladosti.

Kladionice daju poprilično podjednake šanse Mladosti i Olimpiku, pa tako i kladionica MOZZART. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za utakmicu u Doboju kod Kaknja.

Utakmica Mladost - Olimpik se igra od 16:30, dok će u 19:00 početi duel Veleža i Tuzla Cityja na stadionu Rođeni.

Velež meč dočekuje nakon dobre partije i remija sa Sarajevom na Koševu, dok je Tuzla City uspio vezati dva trijumfa (Olimpik i Mladost) u posljednja dva kola.

"Čitavu sedmicu se pripremamo i uigravamo kako da im se suprotstavimo i to uradimo na najbolji mogući način. Na nama je da sutra izađemo na teren i da ako Bog da budemo na gornjoj granici naših mogućnosti. Iako je ispred nas zahtjevan protivnik imam vjeru u ovaj tim i svoje suigrače Ovim putem želio bih se zahvaliti navijaćima koji kupovinom donatorske karte za ovu utakmicu pomažu klub a samim time nama daju samo još jedan veći motiv da sutra ostavimo srce na terenu i pokušamo sve da upišemo novu pobjedu i tri boda", rekao je u najavi meča sa Tuzla Cityjem golman Rođenih Adnan Bobić.

Kladionice više vjeruju Rođenima, pa je tako kvota na pobjedu Veleža u kladionici MOZZART 2.05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Veleža i Tuzla Cityja.

Subotnji program u Premijer ligi završava utakmicom Sloboda - Široki na Tušnju koja počinje u 20:00.

Pred Tuzlacima je težak zadatak da protiv razigranog Širokog (drugoplasirani tim na tabeli) upiše pozitivan rezultat i "oporavi" se od dva vezana poraza.

Da njegovim izabranicima neće biti lako, svjestan je i trener Slobode Gradimiri Crnogorac: "Sutra nam dolazi Široki, tim koji trenutno igra najljepši fudbal. To je jedina ekipa uz Sarajevo koja nije poražena. Dugi niz godina imamo negativan skor sa njima, ali svi igrači su spremni i nadamo se da ćemo sutra pružiti dobru igru."

Sa druge strane, Širokobriježani ne kriju da pred pauzu žele upisati novi trijumf.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nažalost, do sada smo ove posljednje utakmice u ciklusima, barem otkad sam ja u klubu, završavali porazima i sada to želimo ispraviti. Apsolutno respektiramo Tuzlake, imaju određenu i sigurno neće biti lako. Ipak, mi gledamo samo na sebe, naš način igre i tako ćemo se postaviti. Igrači prihvaćaju i izvršavaju svoje zadatke i zato puni optimizma čekamo sutrašnju utakmicu", rekao je trener Širokog Toni Karačić.

Iako gost, Široki je blagi favorit protiv Slobode. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za duel na Tušnju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joco89
Nisu normalni organizatori, staviti da se igraju utakmice u 17:00 po ovim vrelinama je suludo.
0 0
vence
Prenosi li Arena Velez -TC?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.