Mladost Kikači sa 11:0 ispratili Vitanoviće, Budućnost pregazila Slogu

Odigrano 1. kolo Kupa FBiH

Mladost Kikači sa 11:0 ispratili Vitanoviće, Budućnost pregazila Slogu

Danas su širom Federacije BiH igrane utakmice 1. kola Kupa Federacije, a najuvjerljiviju pobjedu je ostvarila ekipa Mladosti iz Kikača koja je bila bolja od Vitanovića 78 sa čak 11:0.

U ovoj utakmici u kojoj se očigledno više igralo viktorije za ekipu Mladosti su čak tri fudbalera postigao hat trick. Domaći do vodstva stižu u 13. minuti preko Ermina Avdibašića, a osam minuta kasnije Semir Mujkanović postiže gol za povećanje prednosti. Do kraja prvog poluvremena u strijelce se još upisao i Admir Čehajić za prednost od 3:0.

U drugom poluvremenu igra gostiju se potpuno raspala, pa su domaći postigli još čak osam golova, a po dva puta su se u strijelce upisali Mujkanović, Avdibašić i Čehajić, dok su po jedan gol postigli Selimović i Sakić za konačnih 11:0.

Dalje ide i ekipa Bosna Uniona koja je sa 3:2 pobijedila Neum u gostima, dok su također uspješni na gostovanju bili i Budućnost, Famos i Klis. Famos i Klis su tek nakon penala izbacili Azot i Slogu, dok je Budućnost sa visokih 5:0 u gostima porazila Slogu iz Tolisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti