Mladost na Grbavici bez Isakovića i Aganspahića

Kakanjci oslabljeni protiv Želje

Mladost na Grbavici bez Isakovića i Aganspahića

Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u srijedu nisu uspjeli na Grbavici da u 1/8 finala Kupa BiH prođu Željezničar. Poraz rezultatom 2:1 uz hrabru i dobru igru izabranika Edisa Mulalića ipak ne može zadovoljiti Kakanjce, koji su se potajno nadali da nakon Sarajeva mogu izbaciti i Željezničar.

Vremena za odmor fudbaleri Mladosti nemaju mnogo jer će već za vikend ponovo gostovati na Grbavici, ovaj put u okviru Premijer lige BiH. Edis Mulalić je predvodio Mladost u 2. kolu kada su u Doboju kod Kaknja rezultatom 2:1 pobijedili Željezničar, a sada će tim s Grbavice željeti da se revanšira za taj poraz.

Otežavajuća okolnost za stručni štab Mladosti jeste što za ovaj susret neće moći računati na dvojicu veoma važnih igrača. Kapiten i ponajbolji igrač ekipe Aladin Isaković u srijedu je dobio crveni karton i automatski propušta narednu utakmicu u prvenstvu, Almir Aganspahić ima tri žuta kartona, tako da ni on neće konkurisati za ponovni meč na Grbavici. Od prije zbog povrede nema Adnana Zahirovića, za koga je ova polusezona završena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost se nakon 12. kola nalazi na petom mjestu i vjerovatno bi izabranici Edisa Mulalića bili zadovoljni da na ovoj poziciji završe regularni dio, te se plasiraju u Ligu za prvaka što je svakako i cilj kluba u ovoj sezoni.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi