Mladost povela u Bijeljini, ali ipak doživjela novi poraz

Premijer liga, 6. kolo

Mladost povela u Bijeljini, ali ipak doživjela novi poraz

M. Šljivak

Radnik je u Bijeljini u susretu 6. kola Premijer lige BiH savladao Mladost Doboj Kakanj rezultatom 3:1.

Mladost je u ovaj meč ušla sa novim trenerom. Adnan Zildžović je naslijedio Nermina Šabića, ali je danas na klupi sjedio Elvedin Beganović.

Ekipa iz Doboj Kaknja je odlično otvorila duel u Bijeljini. U 8. minuti meča stigli su do vodstva. Pogodio je Petar Bojo za prednost od 0:1.

Uslijedio je potom miran period meča u kojem je Radnik bio konkretniji, ali nisu uspjeli da stvore šansu pred golom Emila Velića.

Ipak, u 30. minuti je domaći tim uspio da poravna rezultat. Nakon prekida najbolje se u kaznenom prostoru snalazi Irfan Hadžić i pogađa mrežu gostiju za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena potpuni preokret. U 44. minuti nakon duela Tandine i Vasića dosuđen je penal za domaće, a precizan izvođač je Glišić za prednost Radnika od 2:1 nakon 45 minuta igre.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Radnik je povećao prednost. Hreljić je srušio Pecu, sudija ponovo pokazuje na bijelu tačku. Velibor Đurić je precizan za povećanje vodstva na 3:1.

Do kraja je Radnik lagano završio meč. Nije Mladost mogla da dođe do gola koji bi ih vratio u meč i na kraju je utakmica okončana pobjedom domaćeg tima.


Premijer liga BiH, 6. kolo:

Radnik - Mladost 3:1 (Hadžić 30', Glišić 44'p, Đurić 49'p / Bojo 8')

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Vasić, Popara, Peco, Hadžić, Glišić, Đurić, Aleksić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Hreljić, Diallo, Tandina, Guzina, Sadiković, Bojo, Hiroš, Nikolić, Mujagić, Mišić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi