Mladost se nada iznenađenju na Koševu, na Tušnju "bitka" za opstanak

Premijer liga BiH, 22. kolo

Mladost se nada iznenađenju na Koševu, na Tušnju "bitka" za opstanak

Danas se igraju tri utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, zadnjeg kola pred završni "krug" sezone.

Osim o šampionskim ambicijama FK Sarajevo, današnje utakmice bi mogle puno toga reći kada je u pitanju borba za opstanak.

Naime, danas igraju četiri ekipe kojima prijeti ispadanje u niži rang.

I dalje je najugoroženija Zvijezda 09 koja je zakucana za dno tabele sa samo osam osvojenih bodova.

Upravo će Zvijezda 09 danas gostovati u Bijeljini gdje će protiv Radnika tražiti bodove koji su joj očajnički potebi barem kako bi produžila nadu u opstanak.

Treneru tima iz Etno sela Stanišići barem malo optimizma uljeva činjenica da su ponovo u pogonu igrači koji su se proteklih dana mučili sa gripom.

"Vjerovatno će biti teški uslovi za utakmicu, ali kakvi su za Radnik, takvi su i za nas, nema nikakvog alibija... Ono što je pozitivno kod nas jeste da su od utorka igrači koji su bili bolesni prethodnih deseta dana, koji su bili na infuzijama, počeli trenirati. Možemo reći da imam skoro sve igrače na dispoziciji za ovu utakmicu. Daćemo sve od sebe u ovom trenutku", istakao je jučer Zildžović.

Sa druge strane, trenutno šestoplasirani Radnik ima velikih problema pred duel sa fenjerašem. Naime, trener Petrović ne može računati na jako bitne fudbalera, Demira Pecu i Vladimira Đurića. Neće biti ni Nikole Popare, a pod upitnikom su i Plavšić i Šubert.

"Zvijezdi 09 je minut do dvanaest i mora pokušati sve da dođe do bodova. Ipak, mislim da moramo osvojiti tri boda, a sve ostalo bi za mene bilo razočarenje. Zvijezda 09 je izgubila dvije utakmice sa visokom rezultatom, a sve ostale su bile knap. Ne možemo ući u utakmicu kao protiv Čelika i misliti da smo bolji ekipa. To se mora vidjeti na terenu. Sa tri boda ostajemo na šestom mjestu", izjavio je jučer Slavko Petrović.

Derbi na Tušnju

Derbi za opstanak, derbi starih znanaca Slobode i Čelika igra se danas na Tušnju.

Utakmica je ovo koja može biti ključna za obje ekipe. Čelik je trenutno pretposljednji (pozicija koja vodi u niži rang) sa 17 bodova, dok je Sloboda mjesto iznad sa samo bodom više i i dalje je u velikoj opasnosti.

Kladionice više vjeruju domaćinu Slobodi, tako je kvota na pobjedu Tuzlaka u kladionici MOZZART 1.85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel Slobode i Čelika!

Jučer je trener Slobode Gradimir Crnogorac istakao da su pod upitnikom Dejan Uzelac i Miloš Stojanović, dok su svi ostali spremni.

"Pokušaćemo što prije da postignemo gol, napast ćemo ih od prve minute. Imali smo dosta individualnih sastanaka, razgovora sa igračima i sigurno je da će svi dati maksimum, učiniti sve da slavimo pobjedu. Imamo kvalitetne napadače i vezne igrače, poput Bekića, Bekrića i Husejinovića i sigurno je da će sve izgledati bolje kada oni prorade. Nedostaju nam golovi i nadam se da ćemo ih postići protiv Čelika", izjavio je jučer Crnogorac.

Zeničani, pak, na Tušanj stižu pod uticajem brojnih problema u klubu.

Konačno se, međutim, počela rješavati situacija sa stranim igračima, pa će put Tuzle Volkan Egri i Emir Han.

Put Tuzle pak neće Kenan Horić, Semir Bajraktarević i Aidin Mahmutović.

Mladost stiže na Koševo

Subotnji program Premijer lige BiH završava utakmicom Sarajeva i Mladosti na Koševu (18:00h).

FK Sarajevo, koji je odlično otvorio proljetni dio sezone, ovu utakmicu dočekuje kao lider i mora upisati pobjedu kako ne bi dozvolio pratiocima da mu se približe.

Iako bi sve osim pobjede Sarajeva bilo iznenađenje, Marinović mora biti veoma oprezan jer na Koševo stiže neugodna ekipa Mladosti koja će sigurno čekati svoje šanse iz kontri.

"Što se tiče kadrovskih problema u ekipi ne možemo računati na Handžića, a osim njega u timu neće biti Šerbečića zbog tri žuta kartona. Tino Sven Sušić je također imao određenih problema, ali trebao bi biti spreman. Zadovoljan sam što je odigrao svih 90 minuta u Banjaluci s obzirom da nije s nama odradio kompletne pripreme. Od njega očekujem da u nastavku prvenstva pokaže sav kvalitet koji posjeduje", prokomentarisao je Marinović zdravstveni bilten svoje ekipe pred duel sa timom iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost je i pod imperativom osvajanja bodova, jer je trenutno deveta na tabeli, ali ima samo 18 bodova, koliko ima i Sloboda na 10. poziciji.

Tim iz Doboja kod Kaknja će se svakako nadati da će ih protivnik podcijeniti s obzirom da je Sarajevo apsolutni favorit. Tako je kvota u kladionici MOZZART na pobjedu Sarajeva 1.20.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

balunv
Sarajevo trenutno igra najbolje pobjeda nije upitna,Sloboda nesmije kixat ako želi opstanak
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.