Mladost upisala još jednu pobjedu u Antaliji

Mladost upisala još jednu pobjedu u Antaliji

E. Škorić

U okviru priprema nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su u Antaliji pobijedili Napredak iz Kruševca sa 1:0.

Izabranici Husrefa Musemića nedavno su pobijedili Kairat iz Almatyja s 2:1, a danas su savladali srbijanskog prvoligaša.

Od početka utakmice žestok tempo na jednom od trening terena u Antaliji, ali nije viđeno puno šansi u prvom dijelu, no zato je postignut jedan pogodak.

Mladost je povela golom Dejana Maksimovića, a najbolju šansu Napredak je imao kada je dosuđen penal. Ipak, golman Mladosti Emil Velić je sjajno odbranio udarac Marka Gobeljića, koji je i iz drugog pokušaja bio neprecizan,  a onda je faulirao Velića.

Do poluvremena je ostalo 1:0, a u nastavkiu Radnik je promašio još jednu veliku šansu, kada je jedan igrač ovog tima u 10. minuti nastavka promašio veliku šansu. Opet je tragičar bio Gobeljić, koji je u prvom dijelu promašio penal.

Imali su u Napretku još jednu šansu, iz slobodnjaka, ali je jedan igrač u plavom dresu pucao malo pored gola Mladosti. 

Mladost - Napredak 1:0 (Maksimović)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Galić, Hrelja, Isaković, Laštro, Brkić, Maksimović, Aganspahić, Ramović, Šišić, Lazić. 

Napredak: Petrović, Miladinović, Simonović, Urošević, Ibrahima, Šljivić, Vulić, Alivodić, Gobeljić, Vukanović, Kasalica.


Promašeni penal Napretka protiv Mladosti by goloviliga
Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi