Mnogi bi trebali učiti od Villarreala na primjeru Pata

Napravili ogroman profit

Mnogi bi trebali učiti od Villarreala na primjeru Pata

Brazilski napadač Alexandre Pato jučer je zvanično postao igrač kineskog Tianjin Quanjiana u koji je stigao iz Villarreala.

Brazilac je u španski klub stigao prije samo pola godine iz Corinthiansa za tri miliona eura, a prodan je za čak 18 miliona eura što jasno pokazuje da je Villarreal napravio izuzetan posao s ovim fudbalerom.

Pato je Villarrealu za samo šest mjeseci donio profit od 15 miliona eura, što je novac s kojim se svakako može dovesti vrlo kvalitetna alternativa.

Alexandre Pato je poznat kao 'ptica selica' i u posljednjih godinu dana je promijenio čak tri kluba. Veoma je sklon povredama i u Tianjinu su se upustili u veliki rizik jer su mu dali šest miliona eura godišnje plate, ali to je za kineske uvjete postalo čak i skromno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pato je u dresu Villareala odigrao 24 utakmice u svim takmičenjima, a postigao je šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi