Mnogi ga ne bi prepoznali: Kako danas izgleda legendarni Taribo West?

Igrao za Milan, Inter, Partizan...

Mnogi ga ne bi prepoznali: Kako danas izgleda legendarni Taribo West?

A. Čaušević

Taribo West spada u grupu najkarizmatičnijih fudbalera svoje generacije. 

Legendarni Nigerijac koji je igao u odbrani je pažnju privlačio prvenstvo zbog svoje frizure i prepoznatljivih pletani

Nakon što je okačio kopačke o klin West se posvetio religiji. U Lagosu je 2014. godine osnovao svoju crkvu gdje je i danas sveštenik.

Ovaj 46-godišnjak je tokom karijere promijenio veliki broj klubova. Interesantno nastupao je za milanske velikane Inter i Milan, a jedno vrijeme bio je i član beogradskog Partizana.

Inače, čak 22 godine kasnije član zlatne nigerijske generacije West otkrio je zašto je njegova selekcija 28. juna 1998. godine odigrala tako loš meč.

Razlog je seks. Igrači su noć pred utakmicu lumpovali do zore i družili su se s navijačicama.

"Čuo sam kako su neki igrači išli u noćne klubove tokom Svjetskog prvenstva. Iskreno, ne znam za to, ali znam da su neki igrači dovodili žene u kamp. To sam vidio", rekao je West i zatim je nastavio:

"Žene koje su dovodili bile su Afrikanke, navijačice koje su bile zaljubljene u naše momke. Bilo je lako namamiti ih u sobu. Zbog toga pojedini igrači nisu imali snage protiv Danske. Bili su umorni jer su noć prije proveli s tim ženama. Vikao sam na njih na terenu, bio sam jako ljut. Sve su to uradili jer su mislili da ćemo lako pobijediti Dansku", otkrio je West.

Pored Westa u čuvenoj generaciji Nigerije igrali su Finidi George, Celestine Babayaro, JJ Okocha, Tijani Babangida, Victor Ikpeba, Sunday Oliseh, Nwankwo Kanu, a ekipu je s klupe vodio Bora Milutinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi