"Saigrači su pred utakmicu doveli navijačice u kamp, a na meču zbog seksa nisu imali snage"
Foto - EPA

Taribo West otkrio

"Saigrači su pred utakmicu doveli navijačice u kamp, a na meču zbog seksa nisu imali snage"

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Nigerije je 1998. godine imala ekipu od koje su strahovale najveće svjetske selekcije.

Super Orlovi su grupu na SP prošli kao prvoplsirani ispred Paragvaja i Španije, ali su u osmini finala potpuno deklasirani od Danske rezultatom 4:1.

Čak 22 godine kasnije član zlatne nigerijske generacije Taribo West otkrio je zašto je njegova selekcija 28. juna 1998. godine odigrala tako loš meč.

Razlog je seks. Igrači su noć pred utakmicu lumpovali do zore i družili su se s navijačicama.

"Čuo sam kako su neki igrači išli u noćne klubove tokom Svjetskog prvenstva. Iskreno, ne znam za to, ali znam da su neki igrači dovodili žene u kamp. To sam vidio", rekao je West i zatim je nastavio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Žene koje su dovodili bile su Afrikanke, navijačice koje su bile zaljubljene u naše momke. Bilo je lako namamiti ih u sobu. Zbog toga pojedini igrači nisu imali snage protiv Danske. Bili su umorni jer su noć prije proveli s tim ženama. Vikao sam na njih na terenu, bio sam jako ljut. Sve su to uradili jer su mislili da ćemo lako pobijediti Dansku", otkrio je West.

Pored Westa u čuvenoj generaciji Nigerije igrali su Finidi George, Celestine Babayaro, JJ Okocha, Tijani Babangida, Victor Ikpeba, Sunday Oliseh, Nwankwo Kanu, a ekipu je s klupe vodio Bora Milutinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije