Taribo West u Partizan došao s 40, a lagao da ima 28 godina

Otkrivena tajna

Taribo West u Partizan došao s 40, a lagao da ima 28 godina

Edmir Škorić

Jedan od najpoznatijih nigerijskih nogometaša, Taribo West, lagao je za godine, što je nekako bila i praksa kod afričkih igrača koji su dolazili igrati u Evropu.

West je igrao u Auxerreu, s kojim je bio prvak Francuske, zatim Interu i Milanu, engleske nižerazredne klubove, da bi 2003. godine došao u Partizan, kojeg je tada vodio Nijemac Lotthar Matthaeus.

 

Tadašnji predsjednik kluba Žarko Zečević je u intervjuu za Sportske novosti otkrio da je West imao 40 godina, iako se predstavio kao 28-godišnjak i službeno je navedena 1974. godina kao godina njegovog rođenja.

 

"Mislim da je imao 40 godina, a prijavljivao je 28. Nama je odradio neviđen posao, to je bio sjajan potez kluba", izjavio je Zečević.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

 

West je za Nigeriju odigrao 41 utakmicu, igrao je na SP-u 1998. i 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.