Mnogi klubovi ih žele: Devetorica fudbalera kojima na ljeto ističu ugovori

Sigurno će biti veliki interes

Mnogi klubovi ih žele: Devetorica fudbalera kojima na ljeto ističu ugovori

E. Čaušević

Mnogi evropski klubvi s nestrpljenjem već očekuju zimski prelazni rok kako bi pojačali svoje redove.

No, u drugom dijelu u centru pažnje će biti fudbaleri kojima ističu ugovori na kraju ove sezone, te će oni na ljeto biti slobodni igrači. Prema pravilima igrači kojima ističe ugovor imaju pravo već šest mjeseci prije toga da pregovaraju sa zainteresovanim klubovim.

Naravno, klubovi u kojima trenutno igraju ne mogu računati na eventualna obeštećenja, te igrači uglavnom pregovaraju samo oko iznosa svoje plate.

Dosta uzbuđenje nas čeka i narednog ljeta gdje će biti nekoliiko fudbalera kojima ističe ugovor, a većinu njih mnogi klubovi bi poželjeli u svojim redovima.

Engleski mediji istakli su nekoliko igrača kojima na kraju ove sezone ističu ugovori, te ukoliko ne produže saradnju onda će na ljeto kao slobodni agenti moći da biraju gdje će nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od igrača kojima narednog ljeta ističu ugovori tu su, između ostalih, Luka Modrić (Real Madrid), Edinson Cavani (PSG), David Silva (Manchester City), Christian Eriksen (Tottenham), Nemanja Matić (Manchester United), Willian (Chelsea), Dries Mertens (Napoli), Eric Bailly (Manchester United) i Toby Alderweireld (Tottenham).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi