Mnogi se pitaju: Hoće li Francuzi danas kalkulisati?
Rješavaju se situacije u grupi C i D, a to je šansa za neke reprezentacije pomalo i kalkuliraju pred knock-out fazu. Ne bi bio prvi put da vidimo ovako nešto.

Skoro pa mogu birati protivnika

Mnogi se pitaju: Hoće li Francuzi danas kalkulisati?

Reprezentacija Francuske već se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva, ali tu nije kraj njihovim brigama u grupi C.

Današnjim utakmicama posljednjeg kola grupne faze rješava se situacija ne samo u grupi C, već i u grupi D što je jednako zanimljivo, kako za Francuze, tako i za Dance.

Popularni Trikolori su u veoma nezgodnoj situaciji. Nakon dva kola nalaze se na prvom mjestu sa maksimalnih šest bodova, dok je Danska iza nje sa dva boda manje. Danci još uvijek imaju realnu šansu da na kraju ne završe u osmini finala jer je Australija na minus tri, ali sigurno će proći među 16 najboljih ako je Francuska pusti da pobijedi.

Zašto ovo pišemo? Zato što je Francuska u sljedećoj situaciji: Eventualnim bodom protiv Danske danas Francuzi bi sigurno bili prvi u grupi i ostavljaju sebi veliku mogućnost da u osmini finala igraju protiv Argentine. Podsjetimo, Argentinci večeras moraju pobijediti Nigeriju i nadati se da Island neće poraziti Hrvatsku jer bi Gaučosi u tom slučaju morali vjerovatno do vrha napuniti mrežu Nigerijaca zbog gol razlike. Naravno, opcija da Argentinca pobijedi Nigeriju, a da Island ne pobijedi Hrvatsku je veoma realna, pa bi u tom slučaju Argentinci završili na 2. poziciji u grupi D i igrala bi protiv Francuske u osmini finala ako Francuzi budu prvi.

To nadalje znači da Trikolori imaju priliku da izbjegnu ovakav razvoj događaja, jer bi eventualnim porazom protiv Danske bili drugi u svojoj grupi i igrali bi protiv Hrvatske u osmini finala. Upravo je to ono o čemu danas i proteklih dana pišu brojni mediji, ali svi oni su saglasni da Francuska nema nikakav razlog da uradi tako nešto, posebno nakon što se pokazalo da su Vatreni u ovom trenutku puno bolja reprezentacija od Gauočosa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bilo kako bilo, najbolja opcija za Francusku bi bila da završe prvi u grupi, a da se Island ili eventualno Nigerija izbore za drugu poziciju u grupi D, pa bi svakako u tom slučaju dobili nešto lakšeg rivala u knock-out fazi.

Svemu dodajmo da se posljednje utakmice u grupi C igraju od 16.00, a u grupi D od 20.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi