Mnogi se pitaju kada će se završiti ova sezona, UEFA je ponudila dvije opcije

Sve još uvijek "visi u zraku"

Mnogi se pitaju kada će se završiti ova sezona, UEFA je ponudila dvije opcije

E. Čaušević
Teme:

UEFA je na sastanku prije sedam dana donijela odluku da se Evropsko prvenstvo odgodi za narednu godinu kako bi se klupska takmičenja mogla privesti kraju.

Pandemija koronavirusa stvorila je veliki haos u svijetu fudbala u cijeloj Evropi i još uvijek nije poznato kada bi se utakmice mogle nastaviti. UEFA je odgodila EP za naredno ljeto, te je donijeta odluka da se klupska takmičenja trebaju završiti do 30. juna.

Međutim, sada je upitno da li se do tog datuma mogu završiti baš sva takmičenja zbog zgusnutog rasporeda. Italijanski mediji navode da UEFA razmatra dvije opcije u slučaju da se bude morao "probiti" prvobitni termin.

Naime, prva opcija je da se prvo završe sve lige, a da se zatim igraju utakmice Lige prvaka i Evropske lige. No, mnogi smatraju da to i nije baš izgledna opcija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče druge opcije ona je da se prvenstva i evropska takmičenja igraju istovremeno kako bi se uspjele odigrati sve utakmice. No, zanimljivo da UEFA čak razmatra da rok za kraj sezone bude čak 30. avgust.

U svemu tome trajao bi i ljetni prelazni rok, a igrači bi odmarali u septembru. Nova sezona bi prema toj opciji počela početkom oktobra i ne bi bilo zimskog prelaznog roka. No, za sve ovo je još prerano govoriti jer još uvijek nema naznaka kada bi se ova sezona mogla nastaviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije