"Mnogi su svašta govorili, sada im se smijem"

Ostvaren historijski uspjeh

"Mnogi su svašta govorili, sada im se smijem"

Admin Čaušević

Rijetki klubovi u svom debitanskom nastupu u Ligi prvaka uspjevaju da ostvare zapažen rezultat. Izuzetak je Atalanta.

Atalanta je ove sezone po prvi put zaigrala elitno takmičenje i odmah je uspjela dogurati do četvrtfinala, iako start nije bio obećavajući.

U prvom kolu su deklasirani na Maksimiru od Dinama, uslijedili su još porazi od Shakhtara i Manchester Cityja, ali s tri pobjede u drugom dijelu grupne faze ostvaren je prolazak dalje.

Papu Gomez, najbolji igrač tima uz Josipa Iličića je uzvratio svima onim koji su kritikovali Atalantu uz poruku da je on sada taj koji se smije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Teško je reći jesmo li iznenađenje sada kad je sve stopirano. Poslije trećeg poraza dali smo 110 % te pobijedili pet utakmica u nizu. Mnogi su govorili svatša, da ne možemo igrati 3-4-2-1, da igramo na snagu, da ne možemo igrati u Evropi, sada im se smijem", poručio je Papu.

Atalanta je u osmini finala za protivnika imala Valenciju, slavila je u oba meča te je prošla dalje sa ukupnih 8:4. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi