Mnogo promjena u ekipi: Prosinečki odabrao sastav za Španiju, iznenađenje na desnom beku
Sudeći prema grafičkom prikazu UEFA.com, na poziciji desnog beka će zaigrati Gojko Cimirot kojeg do sada nismo viđali u toj ulozi

Poznati sastavi Španije i BiH

Mnogo promjena u ekipi: Prosinečki odabrao sastav za Španiju, iznenađenje na desnom beku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će s početkom u 20:45 sati odmjeriti snage sa Španijom u prijateljskoj utakmici.

Bez ikakve sumnje, našoj selekciji slijedi najteži ispit otkako je Robert Prosinečki na klupi, a da situacija bude još komplikovanija - nije mogao računati na nekoliko standardnih fudbalera među kojim je i Miralem Pjanić.

Tako je Prosinečki bio primoran mnogo kombinovati sa sastavom uoči ovog duela, a na kraju se odlučio za sljedeću postavu:

Šehić - Bičakčić, Zukanović, Nastić, Cimirot - Gojak, Bešić, Sarić - Višća, Džeko, Krunić

Zanimljivo, sudeći prema grafičkom prikazu UEFA-e, BiH će igrati u formaciji 4-3-3 a na desnom beku će iznenađujuće zaigrati Gojko Cimirot.

Na klupi su ostali: Pirić, Kjosevski, Ćivić, Duljević, Prcić, Šunjić, Bajić, Kodro, Milošević i Demirović

S druge strane, ni Španija neće istrčati baš u najjačem sastavu a Luis Enrique se odlučio za sljedeće fudbalere: Arizabalaga, Llorente, Gaya, Morata, Ceballos, Asensio, Suso, Hermoso, Rodri, Johny, Isco

Top Komentari

ibrahim51
Sve sami selektori.Pustit covjeka da radi posao za koji je placen.Ne bi dosli ni dokle da pojedinci odreduju sastave. Sretno momci vec ste najbolji na ovim prostorima medu 12. reprezentacija Evrope. I opet pametnjakovica puno i puno.
41 4
vialli
Opet Bešić? Pa jbt koliko treba biti loš da ga preseli na klupu?
16 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti