Mnogo se toga promijenilo: Sjećate li se posljednjeg dvomeča Milana i Arsenala?

To je bio spektakl

Mnogo se toga promijenilo: Sjećate li se posljednjeg dvomeča Milana i Arsenala?

Nakon dugo, dugo vremena, večeras će se ponovo sastati Milan i Arsenal, dva kluba koja imaju veliku tradiciju ali su godinama daleko od nivoa na kojem bi trebali, pa i morali biti.

Realnost je takva da Milan i Arsenal danas ne pripadaju samoj evropskoj eliti. Takmiče se u Evropskoj ligi i večeras će na San Siru s početkom u 19 sati igrati svoj prvi meč 1/8 finala u ovom takmičenju.

Milan i Arsenal su posljednji put igrali prije tačno šest godina i to u okviru 1/8 finala Lige prvaka. Taj dvomeč je završen rezultatom 4:3 u korist Milana, a bio je i više nego atraktivan s obzirom da su Rossoneri umalo prokockali naizgled nemoguće.


Tog 15. februara 2012. godine, Milan je na San Siru slavio sa 4:0. Golove su postizali Boateng, Ibrahimović i Robinho, koji je pogađao dva puta, a sastav Rossonera bio je moćan. Osim pomenutih zvijezda tadašnjeg fudbala, za Milan su igrali i Seedorf, Thiago Silva, Alessandro Nesta, Stephan El Shaarawy... Previše je to nostalgično za vidjeti svim navijačima slavnog kluba sa San Sira, na koji su u proteklih nekoliko godina kročili mnogi fudbaleri koji, u nekim normalnijim danima za Milan, ne bi mogli ni prići tom stadionu.

Slično je i sa Arsenalom. Za Topnike su tada igrali Robin Van Persie, Thierry Henry, Tomas Rosicky...

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:


Londonski klub je nakon prve utakmice bio praktično otpisan i bez šansi, ali se Topnici nisu predavali. Već u 7. minuti je Koscielny zabio za 1:0, a Rosicky je u 26. uduplao prednost Arsenala. Da je vrag odnio šalu, Rossoneri su shvatili kada je Van Persie u 43. minuti pogodio iz penala za 3:0.

Arsenal je imao kompletno drugo poluvrijeme da poravna ukupni rezultat i izbori produžetke. Bilo je prilika, ali se Milan ipak izvukao na kraju i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka, gdje je kasnije ispao od Barcelone (0:0, 1:3).

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi