Modernizacija stadiona Koševo

Modernizacija stadiona Koševo

Edmir Škorić

U ponedjeljak, 2. decembra 2019. godine u 14 sati u prostorijama Općine Centar Sarajevo općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić će potpisati sporazum o radovima na rekonstrukciji stadiona Koševo u cilju poboljšanja stadionske infrastrukture.

Naime, u skladu sa zahtjevima i instrukcijama UEFA-e na stadionu je potrebno instalirati opremu za elektronsku kontrolu pristupa ulazima, servere za štampu i kontrolu karata, te izvršiti montažu mehaničkih brojača za prolaz te brojanje karata i posjetilaca na svim ulazima na stadion.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Odlukom izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija obezbijedio 100.000 eura za pomenutu namjenu.

Općina Centar je rebalansom budžeta za 2019. godinu obezbijedila 200.000 maraka.

Top Komentari

Rekorderi
Kakva modernizacija?! Od ove kenjare može se napraviti isključivo modernija kenjara. I bogavam više ne smarajte ovako glupim temama!
2 7
AnijakManjo
Lakse napravit stadion, nego lavor moderizovat.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi