Modić: Inzaghi mi vjeruje i očekujem ubrzo debi u Seriji A

Mladi veznjak Milana za SportSport.ba

Modić: Inzaghi mi vjeruje i očekujem ubrzo debi u Seriji A

D. Kurbegović

Nogometaši italijanskog velikana AC Milana pripremaju se za početak naredne sezone koji je zakazan za 30 august, kada će izabranici trenera Pippa Inzaghija u jednom od derbija prvog kola na svom stadion dočekati rimski Lazio. 

Milan je u dosadašnjem prelaznom roku doveo nekoliko sjajnih igrača poput Alexa, Meneza, Armera, te golmana Diega Lopeza, a nekoliko mladića iz omladinskog pogona uspjelo se nametnuti treneru, te očekuju da budu u kadru prve ekipe u nastupajućoj sezoni. Na početku priprema novi trener Filippo Inzaghi seniorskoj ekipi priključio je devet nogometaša iz omladinskog pogona, nekoliko sedmica poslije u kadru su ostala samo dvojica. Riječ je o mladom čudu od djeteta kako ga zovu Hachimu Mastouru, te mladom reprezentativcu BiH 18-godišnjem Andrej Modiću.

Modić je jučer odigrao drugo poluvrijeme u pobjedi Milana rezultatom 5:1 protiv niželigaša Pro Piacenze. Kapiten naše juniorske reprezentacije, na kojeg najozbiljnije računa i selektor mlade reprezentacije Vlado Jagodić za SportSport.ba je govorio o dosadašnjem dijelu priprema kluba, te ambicijama u narednom periodu.

"Pripreme protiću u odličnoj atmosferi, još uvijek nije završen prelazni rok, te se u narednim danima očekuje još dolazak nekoliko sjajnih igrača. Moram istaći da mi je velika čast što sam priključen ekipi, te što sam još uvijek zajedno sa prvom ekipom, to svakako govori da trener Inzaghi najozbiljnije računa na mene, iako su iz ekipe koja se takmiči u Primaveri tražili da se odmah priključim toj selekciji jer su izgubili sve pripreme utakmice i treba im igrača jer prvenstvo uskoro kreće. Ne znam šta će od svega na kraju biti, ali ja se trudim da što duže ostanem sa seniorskom ekipom. U nedjelju igramo protiv Valensije i očekujem ponovo minutažu", kaže 18-godišnji veznjak slavnog Milana.

Za seniorsku ekipu je dosad odigrao pet utakmica, ali na debi u Seriji A će još malo sačekati.

"Meni je bitno da mi trener vjeruje, dobro me poznaje, a ja se trudim da mu na svakom treningu, te utakmici u kojoj mi pruži priliku vratim dobrom igrom i zalaganjem. Ne sumnjam da ću u narednoj sezoni konačno debitovati u Seriji A, samo pitanje je kada će se to desiti. Bilo je odlično biti dio ekipe i igrati protiv Olimpijakosa, Manchestera, Liverpula, za mladog igrača to djeluje kao san, ali sve je do vašeg pristupa i odnosa prema igri. Milan će sigurno naredne sezone biti u vrhu nogometa u Italiji, te se nadam da ćemo biti konkurenti za sami vrh, gdje je neprikosnoven Juventus, a sada su tu Napoli i Roma", kaže mladić rođen u Banja Luci.

Uskoro se nastavljaju i kvalifikacije, Modić je u najužim planovima selektora mlade reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da imamo sjajnu reprezentaciju, mnogo je tu igrača koji mogu igrati i naredni ciklus. U posljednje dvije utakmice protiv Austrije i Mađarske vjerujemo da možemo ostvariti dva trijumfa i kvalifikacije zaključiti kao drugi u grupi što bi sigurno bilo zadovoljavajuće. Selektor polako podmlađuje reprezentaciju i pravi selekciju za naredne kvalifikacije, ja se nadam da ću već protiv Austrije ubilježiti svoj zvanični debi u dresu mlade reprezentacije", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba

Andrej Modić velika nada našeg nogometa, koji još po godištu može igrati za juniorsku reprezentaciju BiH.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.