Modić: Očekujem ubrzo debi i ispunjenje dječačkog sna

Veznjak Milana za SportSport.ba

Modić: Očekujem ubrzo debi i ispunjenje dječačkog sna

D. Kurbegović

Nogometaši Milana ove sezone igraju izuzetno loše u domaćem prvenstvu, nakon smjene Allegrija na klupu kluba je došao legendarni nogometaši Clarence Seedorf koji je u debiju zabilježio pobjedu nad Veronom prošlog vikenda.

Ipak da nešto ne štima unutar ekipe i igrača pokazala je utakmica u okviru četvrtfinala Kupa u kojem je Milan na San Siru poražen od Udinesea, koji se tako pobjedom plasiramo među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju. Nakon prvenstva i loših rezultata još jedan šamar za sve navijače Milana, kojima je ostala nada da njihov klub u Ligi prvaka može dogurati što dalje.

Na utakmici Kupa protiv Udinesea na klupi za rezervne igrače našao se i juniorski reprezentativac BiH Andrej Modić, koji je nakon utakmice Lige prvaka protiv Celtica ponovo bio u najužim kombinacijama za seniorku ekipu Milana.

Za SportSport.ba 17-godišnji defanzivni veznjak govorio je o treninzima sa zvijezdama Milana, igrama u ovoj sezoni, te reprezentaciji BiH.

Ove sezone pored nastupa za juniorsku i ekipu do 21. godine ubilježio je i debi za seniorsku ekipu Milana.

"Mislim da svaki igrač u mojim godinama može sanjati da mu karijera ide putanjom kakva se moja kreće iz godine u godinu. Sa 17 godina igrati Ligu šampiona sa svojim uzrastom, nastupati za U-21 ekipu, te debitovati za seniore Milana i igrati pored Kake, Balotellija i sjediti na klupi Lige prvaka protiv Celtica je svakako jedan lijep san koji će nadam se dugo potrajati. Iskreno očekujem ubrzo debi u seniorskoj ekipi što bi bilo sigurno potpuno ispunjenje svih moji dječački snova", kaže mladi veznjak.

Pored treninga kod Pipa Inzaghija u U-21 ekipi, nekoliko puta u sedmici trenira i sa seniorskom ekipom.

"Klub želi svake sezone da izbaci nekoliko mladih igrača, koji će u budućnosti biti oslonac Milana, tako da na nekoliko svake sedmice redovno priključuju seniorskoj ekipi kako bi trenirali još bolje, te nam ukazali na greške u igri. Kada trenirate pored takvih igrača kao što u Kaka, Honda, Balotelli, Robinho onda želite jednostavno da poletite. Svjestan sam da su moje godine moja najveća prednost, te da samo pravim i ozbiljnim radom uz stručni nadzor trenera mogu napredovati još više. Bivši trener Allegri me je nekoliko puta gledao u utakmicama omladinskih kategorija, te me je priključio povremenom radu seniorima, sretan sam jer je ljudska i igračka veličina kakav je Clarence Seedorf isto uradio, te me stavio u najuži izbor igrača za utakmicu protiv Udinesea", presretan je juniorki reprezentativac BiH.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nastupao je za juniorsku reprezentaciju BiH, nada se pozivu selektora mlade reprezentacije.

"Igrao sam za juniorsku reprezentaciju i nismo imali baš puno uspjeha u kvalifikacijama, ali svakako da mi je drago zbog toga što am obukao države u kojoj sam rođen. Čitao sam da će selektor mlade reprezentacije u posljednjim utakmicama kvalifikacija podmladiti ekipu i pripremati je polako za sljedeći ciklus. Nadam se pozivu selektora Jagodića u reprezentaciju i vjerujem da mogu opravdati očekivanja u starijem uzrastu, pored ovog ciklusa po godištu mogu igrati i naredna dva ciklusa za reprezentaciju do 21. godine i siguran sam da ću dobiti priliku da pokažem svoje kvalitete i u dresu reprezentacije", završio je razgovor za SportSport.ba 17-godišnji veznjak sedmerostrukog prvaka Evrope i jedan od naših najvećih nogometnih talenata u svijetu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.