Modić: Potpis ugovora sa Milanom je ispunjenje sna

Nogometaš Milana za SportSport.ba

Modić: Potpis ugovora sa Milanom je ispunjenje sna

D. Kurbegović

U posljednje vrijeme mnogo smo pisali o dvojici braće Andreju i Mihaelu Modiću, koji su kao talentovani igrači iz Kotor-Varoši prešli u redove talijanskog AC Milana.

Nedavno smo pisali o 18-godišnjem Andreju Modiću, koji je potpisao profesionalni ugovor prošle godine, te nastupio i za seniore ovog kluba u prijateljskoj utakmici, a inaČe je juniorski reprezentativac BiH.

SportSport.ba razgovarao je s mlađim bratom 16-godišnjim Mihaelom Modićem, koji je u ponedjeljak potpisao trogodišnji ugovor s klubom, ali za razliku od brata Andreja, ovaj igrač umjesto BiH, nastupa za kadetsku reprezentaciju Srbije. Pitali su i koji su razlozi za takvu odluku...

O potpisivanju profesionalnog ugovora s jednim od najvećih klubova u Svijetu Modić kaže:

"Šta mogu kazati osim da je potpis ugovora s 16 godina za jedan tako veliki klub kao što je Milan jeste ispunjenje sna, mnoga djeca iz BiH i cijele Evrope maštaju da jednog dana igraju za Milan, a meni i mom bratu je pošlo za rukom da kao mladi već skrenemo pažnju na sebe. Naravno da to ne bi uspjeli da nismo predani i uporni u nogometu, te da nismo imali podršku roditelja i prijatelja".

Standardni je član kadetske ekipe koja dominira u Italiji.

"Prvi smo na tabeli, standardan sam član udarne postave, a trener me koristi na pozicijama desnog i lijevog krila, te polušpica. Nadam se da ćemo osvojiti titulu prvaka države u našoj konkurenciji" ističe mladi nogometaš kojem se iz prvog tima najviše sviđa kako igraju De Jong i Kaka.

Njegov stariji brat igra za BiH, dok se on odlučio zasad nositi dres Srbije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moja je odluka da igram za kadetsku reprezentaciju Srbije, ljudi su bili brzi i konkretni, prvi su se javili i igrao sam neke prijateljske utakmice. U narednom periodu ću sigurno nastupati za omladinske selekcije Srbije, a u budućnosti ćemo vidjeti, mlad sam još da bi donosio neke velike odluke". 

"Drago mi je što je moj brat već nastupao u kvalifikacijama za BiH, stalno pričamo o tome i on se nada ubrzo da će dobiti poziv i za mladu reprezentaciju BiH", završio je razgovor za SportSport.ba 16-godišnji Mihael Modić, mladić iz Kotor Varoši, koji je za Srbiju zaigrao jer ga niko iz BiH nikada nije zvao ni na kakva reprezentativna okupljanja.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.