Modić: Vicenza je klub u kojem mogu napredovati

Milan posudio bh. reprezentativca

Modić: Vicenza je klub u kojem mogu napredovati

D. Kurbegović

Mladi reprezentativac BiH i igrač slavnog italijanskog Milana, Andrej Modić, bio je na pragu odlaska u Logano, koji se od ove sezone takmiči u najjačem rangu švicarskog nogometa. Međutim, zapelo je oko papirologije i dvije strane se nisu mogle dogovoriti, tako je propao odlazak u ovaj klub.

Budući da nije otišao u tim koji vodi Zdenek Zeman, klub je dogovorio posudbu u redove drugoligaša Vicenze, gdje bi 19-godišnji veznjak trebao napredovati, te odigrati veliki broj utakmica. Da će sigurno biti značajna karika u novom klubu, Modić je pokazao već u prvoj utakmici u dresu Vicenze protiv ekipe Chieva. 

Za SportSport.ba govorio je o debiju za novi klub, ambicijama u sezoni, te svojim igrama i planovima za naredni period.

"Igrali smo u srijedu protiv Chieva i mogu slobodno kazati da smo ih razbili, iako su igrali u najjačoj postavi s Birsom, Paloschijem, Pellissierom i ostalima. Pobijedili smo 2:1, oni su jednom šutali na gol i postigli taj jedan pogodak. Ono što je za mene najvažnije da sam jedini odigrao čitavu utakmicu i trener je zadovoljan onim što sam pokazao. Pročitao sam u medijima, da sam uz dvostrukog strijelca Giacomellia dobio i najveću ocjenu za nastup. Svakako da sam spreman i željan igre, a za to ću sigurno imati priliku u Vicenzi", uvjeren je Modić.

Sezona počinje za dvije sedmice, a cilj kluba je sredina tabele i afirmacija mladih igrača.

"Imamo sutra utakmicu protiv Empolija u okviru treće runde Kupa Italije, nakon toga nam slijedi priprema za prvo kolo i nadamo se da ćemo s pobjedom krenuti u novo prvenstvo. Vicenza je prema platežnoj moći sedma ekipa u drugom rangu takmičenja, sigurno je da su prije ostalih Cagliari, Pescara i Cesena. Mi se nadamo da ćemo biti među prvih šest ekipa, te da će što više mladih igrača dobiti šansu za igru i afirmaciju. Prosjek godina naše ekipe je 23, ja se nadam da ću odigrati dosta utakmica ovdje, kako bi se sljedeće sezone vratio u Milan i pokušao izboriti za mjesto u seniorskoj ekipi", kazao je za SportSport.ba Andrej Modić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.