Modri španer Hodžić je zabio "četvorku", ali nije rekorder

Jedan igrač je to radio "svako malo"

Modri španer Hodžić je zabio "četvorku", ali nije rekorder

  Ono što je bh. reprezentativac Armin Hodžić napravio Splitu dugo se nije vidjelo na terenima u Hrvatskoj. 

Nekadašnji napadač Željezničara je u ogledu sa Splitom naprosto briljirao. Zabijao je desnom, lijevom, pa glavom i na kraju utakmicu završio sa četiri pogotka, no jedan legendarni golgeter Dinama je to radio "svako malo." 

U tekstu koji je objavljen u Sportskim novostima stoji da je nemilosrdna devetka bio legendarni Franjo Wolfi, koji je čak osam puta u dresu Dinama uspio zabiti četiri pogotka i apsolutni je rekorder. 

Na drugom mjestu je August Lešnik koji je, u nekim drugim vremenima, šest puta zabio četiri pogotka, dok su na trećem mjestu Goran Vlaović i Zvonimir Cimermančić koji su "četvortku" zabili po dva puta. Po jednom su zabili, osim već spomenutog Hodžića, Henriquez, Zahora, Cvitanović, Bazina, Petrović, Stanić, Viduka, Lalić, Novak, Antolković, Blažić, Bogdanović i Živković. 

Ove sezone Hodžić je u hrvatskom šampionatu postigao šest pogodaka, dok se u Kupu upisao pet puta u listu strijelaca. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi